S’mores dessert

Hei.

Nå som det er sommer, spiser vi mer dessert. Det gjør i hvert fall jeg 🙂 Is er selvfølgelig noe som vi spiser veldig mye av om sommeren, men noe annet jeg synes er veldig godt på denne tiden av året, er marshmallows. Det er veldig godt å ha med en pose hvis man skal grille på stranda, men vi bruker det også i noen desserter vi lager hjemme. Ta en ildfastform og ha i bær. Her kan man bruke både frosne bær som du har latt tine i kjøleskapet et par timer, eller ferske bær. Når du har lagt de i formen, legg på et lag med marshmallows og sett den inn i ovnen til marshmallowsen er gyldene og fine. Det er kjempe godt 🙂

En annen oppskrift man kan lage er en versjon av den amerikanske «desserten» s’mores. Jeg så bilde av denne oppskriften på Instagram-kontoen til Candace Cameron Bure (hun som spilte D.J. i Under samme tak på TVNorge). Hun hadde laget disse til et bryllup, og jeg synes de var så stilige, at jeg måtte bare prøve dem jeg også.

Hva man trenger:

IMG_1350

Marshmallows
Mariekjeks
Melkesjokolade
Cakepops-pinner (jeg fant ikke pinner, så jeg brukte store sugerør fra ikea, som jeg delte i mindre deler)

Da jeg lagde denne oppskriften, lagde jeg 10 stk.

Jeg brukte:

10 marshmallows
Ca 10 mariekjeks (holder med å bruke 6-7 stk. Jeg hadde mye til overs)
1/2 sjokoladeplate

Det første jeg gjorde var å sette på en kjele med vann og  la det koke opp. Mens vannet kokte opp, delte jeg sugerørene i 3 deler, og knuste kjeksen. Den skal knuses godt, så jeg la de i en brødpose, knøt igjen, og slo løs med en flaske. Her kan man egentlig velge hvor små biter man vil ha kjeksen i, men jeg knuste de ganske mye.

Når vannet hadde kokt opp, hadde jeg det over i en glassbolle. Jeg hadde sjokoladen i en mindre glassbolle, og satte denne oppi vannet. Så er det bare å la det stå der og smelte, mens man rører for å hjelpe sjokoladen å smelte fortere. Man kan selvfølgelig smelte sjokoladen på andre måter, men dette er sånn jeg gjør det. Lærte det av Lilli (en god venninne jeg ble kjent med på høyskolen).

Når sjokoladen er smeltet, sitter man igjen med dette:
IMG_1352

Da er det bare å begynne.

1. Tre en marshmallow på et av sugerørene
IMG_1353a

2. Dupp, og dekk halve marshmallowen med sjokolade
IMG_1356a

3. Dupp den i kjeksen
IMG_1358

Sett den på et fat, og lag ferdig resten. Når alle er duppet og klare, sett fatet i kjøleskapet til de skal serveres.

Det smakte faktisk veldig godt, men man orker ikke spise mange av dem. Passer fint til en sommerfest, eller bursdag. Man kan lage mange med få ingredienser, og man trenger ikke beregne mange per person.

Hvis dere prøver å lage s’mores på pinne, så send det gjerne til oss på Facebook, Twitter eller Instagram (@norwaytwinsblog, @norwaytwin1, @misspia85).

Ha en fortsatt fin uke. Nå er det straks helg! 🙂

~Pia~

Reklamer

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.