The history keepers: Circus Maximus

Hei.

Dette er bok 2 i serien om The History Keepers.

IMG_4019a

Handlingen:

Denne gangen må Jake Djones og resten av history keepers-teamet til gamle Roma for å stoppe en ond plan om å ta over verden.

Jake drar på en reise sammen med vennene sine for å redde verden, men også for å redde vennen sin, og hele History Keeper organisasjonen. Han finner fort ut at å være en History Keeper er ikke bare lett, og for å bli den helten han ønsker å være må han jobbe hardt, og takle alle utfordringene han møter.

I Circus Maximus drar to team til gamle Roma for å finne den stjålne atomiumen (det de bruker for å reise i tid), men de ender opp med mye større problemer. I Roma gjør alle seg klare til den årlige Circus Maximus, men det ingen vet, er at den onde Agata Zeldt har en plan som kan ødelegge fortiden sånn vi kjenner den. Jake, Nathan og Charlie må samarbeide med nye venner for å stoppe planen før alt håp er ute. Men å være helter er ikke alltid lett, og følelser er ikke alltid like lett å kontrollere, spesielt for en ung tenåringsgutt.

Hva jeg synes:

Jeg likte denne boka bedre enn den første. Siden vi allerede kjente karakterene, kunne boka hoppe rett inn i det nye eventyret uten å bruke for mye tid på å forklare hvem og hva det skulle handle om. Det er en veldig bra ting å ha med i bok 1, men det er også deilig å slippe i de andre bøkene.

Igjen likte jeg veldig godt den historiske delen av boka, men for meg som ikke kan så mye historie fra før av, er det veldig greit å ha noen som Charlie (en av vennene til Jake) som forklarer det til oss 🙂

Jeg likte også veldig godt «eventyret» i denne boka. På mange måter var det mer spennende enn i første boka, og nå som man kjenner de forskjellige karakterene litt bedre, så er man litt mer investert i hva som skjer med dem. Liker også at det stadig blir presentert nye karakterer.

Det jeg liker best med Jake Djones er at han er ikke perfekt. Han er helten, men han gjør feil. Ofte! 🙂 Jeg har vokst opp med å lese Harry Potter, og i senere tid har jeg også lest alle Percy Jackson bøkene, og Jake Djones faller absolutt inn i samme kategori som dem. Heltene man kan kjenne seg igjen i, og som viser oss at selv om man dummer seg ut innimellom, og gjør feil, så kan man komme ut på andre siden og være en helt allikevel. Dette er også en av grunnene til at bøkene passer så fint til barn og ungdommer. The history keepers har helter i alle aldre, kjønn og former. Hva de prøver å lære oss? Alle kan være helter på sin måte.

Jeg tror ikke bøkene har kommet på norsk ennå, men hvis man liker å lese engelske bøker, kan man få kjøpt alle tre bøkene på bokkilden.no.
Bok 1
Bok 2
Bok 3

Forrige uke la jeg ut hva jeg synes om bok 1. Du kan lese det her.

Jeg har også lest ferdig bok 3, Nightship to China, så det kommer et innlegg om den også etterhvert 🙂

Ha en fortsatt fin uke.

~Pia~

Reklamer

En kommentar om “The history keepers: Circus Maximus

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s