Hvordan jeg planla utdrikningslaget til Christine

Hei.

2. august giftet to av bestevennene mine seg. Jeg har kjent Christine i 13 år, Kenneth i 11 år, og de er to av de beste vennene jeg kunne ønsket meg. Jeg er så heldig som er en del av en utrolig fin vennegjeng, som har kjent hverandre i over ti år nå. Denne sommeren har allerede et av vennegjengens par giftet seg, og i begynnelsen av august var det Kenneth og Christine sin tur.

Da Christine spurte meg om jeg ville være forloveren hennes, begynte jeg å gråte. Jeg ble så rørt, at jeg fikk ikke svart ho med en gang, men selvfølgelig sa jeg ja 🙂
SAM_1692

Jeg har aldri vært forlover før, så jeg måtte først lete opp litt informasjon om hva jobben innebar. Det jeg fant mest om var å planlegge utdrikningslaget. Dette er jo en selvfølge, men jeg ville også vite noe om hva slags andre oppgaver dette gjaldt. Jeg fant fort ut at det var to ting som er viktigst for forloveren. Det første er utdrikningslaget, det andre er selve bryllupsdagen. Dette innlegget er om hvordan jeg planla utdrikningslaget, og hvordan dagen ble. Det fins ingen fasitsvar på dette, men jeg tenkte jeg kunne fortelle om mine erfaringer, og dele hvordan jeg gjorde det. Jeg fant mye av inspirasjonen min på nettet, så kanskje dette kan være til hjelp for andre som skal være forlovere.

Planleggingen:

Jeg visste ikke hva jeg skulle finne på til utdrikningslaget til Christine. For meg var det aller viktigste at jeg fant på noe som Christine ville like. Det er jo tross alt hennes dag.

En av de viktigste tingene er at man tar hensyn til personen du skal ha utdrikningslaget for. Med dette mener jeg at hvis dette er en stille og rolig person som ikke liker så mye oppmerksomhet, så ikke planlegg en vill fest der bruden må gjøre masse ting hun er ukomfortabel med. Ikke drit ho ut i byen eller få henne til å gå rundt med et flaut kostyme hvis dette er noe som virkelig kommer til å plage henne. Dagen skal huskes som en kjempe fin dag sammen med gode venner.

Christine sier at dette er en av grunnene til at hun valgte meg som forloveren sin. Fordi hun visste at jeg kom til å ta hensyn til henne, og ikke kom til å gjøre noe som hun ikke ville. Derfor var jeg veldig nøye på at jeg ikke la inn noe sånt i programmet for dagen. Nå må det nevnes, at etter at vi var i utdrikningslaget til den andre venninnen vår (som giftet seg 28. juni), så forandret Christine mening, og ville at jeg skulle ha med litt sprell allikevel. Kommer tilbake til hva resultatet ble senere.

Jeg brukte litt tid på tenke ut litt forskjellige ideer, og passet på at jeg skrev ned alt jeg kom på. Jeg er en mester til å glemme ting, så for meg er det viktig å notere ned ideene. Jeg var også midt i siste året mitt på høgskolen, så jeg skulle til å begynne i praksis, og skrive bacheloroppgaven min. Derfor ble det noen måneders pause fra planleggingen, men i mai begynte jeg å tenke mer og mer på det igjen.

Det første jeg gjorde var å spørre Christine om en gjesteliste. Jeg vet at ikke alle spør bruden hvem hun vil ha med, men for meg var det viktig at dette ble en dag som Christine kunne dele med de hun ville. Da jeg visste hvor mange vi kom til å bli (vi var 5 stk inkludert bruden), så begynte planleggingen for alvor.

Selv om jeg hadde noen ideer om hva jeg ville gjøre i utdrikningslaget, så ville jeg også at alle skulle være med i planleggingsfasen. Vi fem jentene som skulle delta, er alle del av vennegjengen vår, så jeg inviterte alle (untatt Christine selvfølgelig) hjem til oss for en planleggingskveld. Ideen om å gjøre det fikk jeg av Iselin (som var forloveren til Helene tidligere i sommer) da hun gjorde det samme før utdrikningslaget til Helene 🙂

Den kvelden fikk vi lagt en fullstendig plan for alt vi skulle gjøre den dagen, og hva vi trengte å handle inn. Det hjalp å ha flere hoder som kunne komme med mange fine ideer 🙂

En annen ting vi gjorde (fikk også dette fra Iselin) var å opprette en lukket facebookgruppe, der det bare var oss 4 som hadde tilgang. På denne måten kunne vi snakke fritt om alt, og alle fikk med seg alt som ble avtalt.

Pynt:

Vi skulle avslutte dagen med en middag hjemme i leiligheten til mamma og pappa (de var på ferie i Spania) så vi måtte pynte litt 🙂 Middagen sammarbeidet vi om, og vi lagde småretter for å ha et koldtbord med masse god mat 🙂

Pynten var ganske enkel… vi kjøpte inn ballonger og papir pynt formet som forskjellig frukt. Vi kjøpte også servietter og sugerør.
IMG_1742  IMG_1743  IMG_1748

IMG_1750

Vi hadde også kjøpt litt pynt til Christine 🙂 Guro var på ebay og kjøpte slør, bånd med skriften «Bride to be» og buttons med «bride», «maid of honor» og «bridal party» på. Christine hadde selvfølgelig på seg den til bruden, jeg gikk med «maid of honor», og Helene, Iselin og Guro gikk med hver sin «bridal party»-button 🙂

IMG_4090

Guro og jeg hadde også laget en piñata som Christine måtte slå i stykker… Det gikk ikke helt etter planen, og jeg hadde brukt litt mye teip, så det endte med at Christine måtte pakke den opp 🙂 Ja ja… moro var det allikevel. (Jeg forklarer hvordan jeg lagde piñataen på slutten av innlegget)

Utdrikningslaget:

Vi ville starte dagen ganske tidlig, så vi ble enige om å møtes hos Christine kl 09.00 for å overraske henne. Jeg hadde avtalt med Kenneth, så han visste når vi kom. Siden det var så tidlig, så smurte vi med oss baguetter som vi kunne spise til frokost mens Christine fikk gjøre seg i stand. Vi hadde også med noe å drikke, så vi kunne skåle for bruden 🙂

IMG_1763a

Kl 10 dro vi videre ned til sentrum der vi skulle gjøre et par ting. Jeg ble kjent med Christine andre dagen vår på videregående skole, og vi har vært venner siden det. Skolen vi gikk på ligger i sentrum, så først skulle vi ta noen bilder ved skolen, siden det var der vennskapet startet 🙂

IMG_1775  IMG_1787

Som dere ser, holder Christine en bukett med roser. Dette var neste tingen hun måtte gjøre. Som jeg nevnte tidligere, ville Christine at vi skulle finne på noe «sprell» for ho, og dette var det vi fant ut. Christine måtte gå oppover i gågata og dele ut roser til folk hun møtte på. Det var faktisk veldig koselig, og Christine fikk snakket med flere som ønsket henne lykke til med bryllupet osv. 🙂

IMG_1797

Etter byen dro vi videre til Alby. Alby er et tursted vi ofte går turer på søndager sammen med hele vennegjengen, så det var veldig koselig å tilbringe en del av dagen der ute.
På Alby hadde vi turnering med uteleker og grillet pølser til lunsj. Jeg var dommer, så jeg var ikke med på lekene. De andre var delt inn i to lag – Christine og Helene mot Guro og Iselin.

IMG_1820 IMG_4091
Vakre Christine 🙂 (Iselin tok dagens favorittbilde)

IMG_1861
Grillmester Guro 🙂

Iselin og Guro var vinnerne av turneringen og fikk premier, men alle fire fikk medalje.
IMG_1881 IMG_1882 IMG_1883

Etter nesten 3 timer på Alby dro vi hjem til mamma og pappa der vi skulle være resten av kvelden.

Det første på planen da vi kom hjem, var gaver 🙂 Vi hadde kjøpt inn en del smågaver som Christine fikk gjennom hele dagen, men vi hadde også større gaver som hun skulle få. Alle hadde kjøpt flotte gaver til ho, og jeg tror ho var veldig fornøyd 🙂 Jeg hadde ikke kjøpt gave, men jeg lagde en minnebok til ho, der jeg hadde tatt med masse forskjellige ting om vennskapet vårt, men jeg hadde også inkludert resten av vennegjengen. Jeg brukte mange bilder, men hadde også limt inn billetten fra den første konserten vi var på sammen (Westlife), og billetten og regningen fra peppes da vi var og så på Ylvis i Oslo. Jeg synes det var gøy å gi henne en så personlig gave, og jeg tror ho ble glad for boka (Hun hadde den med i bryllupet, og den sto til pynt i et av vinduene).

Så var det tid for piñata… som jeg nevte tidligere måtte hun pakke den opp fordi jeg hadde teipet den litt for bra 🙂 Inni piñataen var det flere smågaver og godteri 🙂

Vi hadde ikke en plan klar for hva som skulle skje resten av kvelden. Vi skulle bare kose oss, prate og le masse 🙂 Vi spilte spill mens Guro forberedte det siste til middagen, og så nøt vi masse god mat. Alle hadde vært veldig flinke, og det smakte veldig godt.
IMG_1958 IMG_1959 IMG_1960

Etter middagen fortsatte vi å spille spill og prate om alt og ingenting 🙂 Det var kjempe koselig, men nå har vi jentene det alltid veldig bra sammen 🙂

Hvordan jeg lagde piñataen:

Du trenger:

– en pappeske i ønsket størrelse (jeg brukte en eske fra Sephora som vi hadde fått i posten)
– innpakningspapir
– teip
– saks
– bånd og/eller tau til å henge den opp med
– fyll 🙂

IMG_4052 IMG_4053

1. Fjern all teipen som holder esken sammen. Jeg teipet på nytt med svakere teip, men jeg ville foreslått å ikke bruke teip i det hele tatt. Se om du kan få pakket inn esken uten å teipe den sammen, så blir det ikke så vanskelig å slå i stykker.

IMG_4049

2. Fyll eksen og pakk den inn.

IMG_4054 IMG_4057

3. Knyt et bånd rundt esken så du har noe å feste båndet/tauet du skal henge den opp i. Prøv å ta båndet rundt bare en gang, og ikke på alle fire sidene (sånn som du ville gjort med en gave)

IMG_4059

4. Da er piñataen klar til å henges opp 🙂

 

Så dette var altså hvordan vi feiret Christine, og utdrikningslaget hennes. Jeg vil takke Guro, Helene og Iselin som hjalp meg planlegge en så flott dag for Christine. Vi er så glad i ho, og ho fortjener det beste.

Bryllupet var kjempe koselig, og de var så utrolig fine begge to 🙂

~Pia~

Reklamer

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s