Miniferie til Sverige

Hei.

Nå er vi allerede i midten av august, og sommeren nærmer seg slutten. Guro og jeg har ikke vært på en «sommerferie» i år. Det har vært alt for mange spennende ting å være med på her (bla. 2 x utdrikningslag og 2 x bryllup). Guro hadde en ukes ferie i begynnelsen av august, men jeg trodde vi bare skulle slappe av her hjemme. Og det var planen, helt til jeg sov litt for lenge på torsdagen, og Guro hadde litt tid til overs.
Torsdag (07.08) ble jeg altså vekket av Guro, da hun kom inn på rommet mitt og sa at jeg måtte stå opp for vi hadde mye å gjøre før vi skulle dra dagen etter. Jeg er nok ikke alene om å bruke noen minutter på å våkne, så jeg var ganske forvirret der jeg lå. Jeg skjønte ikke så mye av hva som foregikk, og Guro måtte fortelle meg at vi skulle på ferie dagen etter i hvert fall tre ganger før jeg fikk det med meg. Det var en veldig hyggelig overraskelse å få tidlig om morgenen 🙂

Så torsdagen brukte vi på å pakke og gjøre oss klare til å dra tidlig dagen etter. Guro hadde bestilt hotell for en natt i Stockholm, så vi skulle på roadtrip til nabolandet. Guro og jeg hadde ikke vært i Stockholm siden vi var ganske unge, så jeg gledet meg til å se byen igjen.

FREDAG:

Fredag morgen kl 08.00 var vi klare til å dra 🙂

IMG_4157

Vi hadde lagd en Stockholm-spilleliste på iTunes, med en god blanding av ny og gammel musikk, så vi var helt klare til den 6 timers lange kjøreturen. Jeg har ikke lappen, så Guro måtte kjøre hele veien, men heldigvis var det mange steder å stoppe langs veien, så hvis det ble behov for å strekke på bena, kunne vi bare ta en pause (og det gjorde vi). Første stoppet var på Spar Ringvoll for å kjøpe frokost. Etter det kjørte vi i ca 4 timer, før vi stoppet neste gang. Da stoppet vi ved en veikro-lignende ting, så Guro fikk gått litt rundt. Hun ble litt sliten i bena av å kjøre så lenge.

På veikroen kjøpte vi noe å drikke og strakk litt mer på bena, før vi kjørte videre. Nå hadde klokka blitt 12, og vi begynte og bli sultene. Vi kjørte en stund til, og stoppet da vi så skilt til mat. Vi ble gledelig overrasket, for der vi stoppet var det mange forskjellige spisesteder, så vi hadde ting å velge mellom. Det var veikro, subway, pizza, McDonalds, bensinstasjon og Burger King. Guro og jeg valgte å kjøpe en kyllingburger på Burger King. Det smakte godt, men det var ikke maten vi var opptatt av. Da vi kjørte inn på dette «matområdet» så vi også en butikk.

IMG_4158

Jeg har hørt mye om Dollar Store i USA på YouTube, men vi visste ikke om dette var den samme kjeden. Vi skjønte at ting ikke kom til å koste 1 dollar, men så fort vi kom inn døra, skjønte vi at det kom til å være billig der. Det var utrolig spennende å gå rundt og se på alt de solgte, og som jeg nevnte, var alt veldig billig. Guro og jeg handlet litt småting (kommer innkjøpsvideoer snart). De hadde veldig billige shampoo, såpe, oppvaskmidler osv, så Guro og jeg bestemte oss for å stoppe innom på vei hjem også, for å handle inn litt forskjellige ting vi trenger hjemme.

Etter dette stoppet, kjørte vi resten av veien til Stockholm.
Vi brukte GPS’en i bilen til mamma og pappa (som vi hadde fått låne til turen), men den er litt rar, og ba oss ta til høyre/venstre hvis veien svingte i en av retningene. Derfor ble det litt missforståelser rett før vi kom til Stockholm sentrum, og vi tok av for tidlig. Det var ikke krise, for vi kom fram, men vi kom en litt annen vei, så det ble litt forvirring rundt i sentrum før vi fant parkeringshuset vi skulle parkere i. Her var jeg veldig glad for at jeg ikke kjørte, men etter litt stress, så fikk vi parkert. Jeg synes Guro klarte seg veldig bra, for jeg hadde ikke taklet det i det hele tatt 🙂

Parkeringshuset lå bare 3-4 minutter unna hotellet, så vi fikk sjekket inn ganske fort. Nå hadde klokka blitt 16 allerede, men vi hadde gitt beskjed om at vi kom sent.
Vi bodde på HTL Kungsgatan Hotel. Jeg synes vi var heldige med hotellet. Det var kjempe fint, og veldig moderne, og i tillegg lå det veldig sentralt. Det lå bare noen få meter fra handlegaten, og det var jo fint, for da fikk vi shoppet litt også 🙂
Vi bodde på rom 380.

IMG_2169

Da vi hadde lagt fra oss alle tingene våre, gikk vi ut for å titte litt i butikker, og se oss rundt i Stockholm. Vi gikk på marked og så på alle de forskjellige grønnsakene og blomstene som ble solgt.

I handlegata fikk vi shoppet litt 🙂 (Kommer innkjøpsvideoer snart)

IMG_2168  IMG_2166

Etterhvert ble vi veldig sultene, så da fant vi oss en italiensk restaurant, Rydbergs bar og matsal, og spiste middag der. Vi fikk heldigvis sitte ute for det var fortsatt ganske varmt. Da vi prøvde å bestille cola og fanta til drikke, ble vi overtalt til å prøve en alkoholfri drink i stede. Kelneren mente at cola og fanta kunne man drikke hver dag, men nå var vi på ferie, og da burde vi bestille noe spesielt 🙂

IMG_4159
Drinken var faktisk veldig god 🙂

Til middag spiste Guro en pastarett, og jeg spiste Hawaiipizza. Maten var veldig god, men det eneste negative var at vi satt i over en time og ventet på regningen. Det var veldig trangt der, og etterhvert kom det veldig mye folk, og da ble alle mer opptatt av å ta bestillingene deres enn å komme bort til oss. De på bordet ved siden av oss hadde det samme problemet, men de måtte ikke vente like lenge.

Etter at vi hadde spist, dro vi tilbake til hotellet. Guro var veldig trøtt og sliten etter den lange kjøreturen, og veldig mye hadde begynt og stenge, så det var ikke så mye annet å finne på. Vi dro derfor heller tilbake til hotellrommet og koste oss med kald drikke og jenteprat 🙂 Vi bestilte også hotellrom i Örebro. Pappa var så snill og spanderte en ekstra natt på oss. Vi kunne velge om vi ville ha en natt til i Stockholm, eller om vi ville stoppe et sted på hjemveien. Vi valgte å stoppe på hjemveien for da ble det ikke så mye kjøring på Guro.

LØRDAG:

Vi tok oss god tid på hotellet lørdag morgen. Vi måtte sjekke ut før kl 12, men vi hadde bestemt oss for å kjøre fra Stockholm med en gang. Vi ville kjøre innom Dollar Store og Ikea før vi kjørte til Örebro. Kjøreturen ut av Stockholm gikk mye lettere enn da vi kom, så det tok kort tid å komme oss av gårde.

IMG_2170  IMG_2171

Vi stoppet på veien for å spise litt frokost/lunsj, og fant noe som fort ble et av høydepunktene på hele turen 🙂 Vi stoppet tilfeldigvis ved en fastfoodrestaurant som heter ChopChop. Der fikk man kjøpt asiatisk mat i sånne bokser som man ser på tv! Jeg har en ekstrem fasinasjon med sånne bokser, og har alltid hatt lyst til å finne et sted som serverer mat i sånne bokser. Scratch that off my bucket list!

IMG_2172  IMG_2173  IMG_2174

Vi stoppet også innom en Ica-butikk for å kjøpe noe å drikke. Vi fant også fort ut at vi måtte finne en bensinstasjon, for vi hadde lite bensin. Da det problemet var løst, dro vi til Ikea. Guro og jeg elsker Ikea, og vi sier aldri nei til en mulighet å dra innom en 🙂 Nå må det nevnes at vi faktisk skulle se etter noe. Vi var på jakt etter en kommonde til å ha i gangen, og det fant vi 🙂

IMG_4190

Det fine med den Ikeaen vi var på var at den la på et kjøpesenter. Derfor ble det fort litt mer shopping også. Etter Ikeaen hadde vi tenkt til å dra til Dollar Store, men så trodde vi at Örebro kom først, så vi bestemte oss for å vente med Dollar Store til vi skulle kjøre hjem dagen etter. Dette viste seg å ikke være nødvendig, for før vi visste ordet av det, så vi skiltet til Dollar Store. Derfor ble det storinnkjøp av såpe/shampoo/oppvaskmidler osv.

Örebro er en veldig koselig by, og jeg har veldig lyst til å dra tilbake en gang.

IMG_2176

Da skal vi dra i ukedagene, for når vi kom fram lørdag kl 17, var så og si alt stengt. Det eneste som var åpent var en dagligvarebutikk og noen spisesteder.

IMG_2179
(Guro finner adressen til hotellet på telefonen sin)

IMG_2177   IMG_2178

I Örebro bodde vi på First Hotel. Igjen var vi veldig heldig med valg av hotel. Det eneste som var dumt var at det ikke var air condition på rommet, så det var veldig varmt der.
Hotellrommet var utrolig fint, og kunne minne om en lugar.

IMG_2182  IMG_2181  IMG_2180

Jeg likte spesielt godt tapeten, og skulle ønske jeg hadde noe lignende på rommet mitt. Jeg har sjekket på ebay allerede, men gir ikke opp riktig ennå.
IMG_4166

Vi gikk rundt i byen og tittet litt, men det var virkelig ikke så mye å se på siden alt var steng, så Guro og jeg gikk innom butikken og kjøpte oss noe å drikke og snacks, og gikk tilbake på hotellrommet. Der hadde vi minispa med ansiktsmasker og nosestrips 🙂

IMG_4163
(Vi kunne ikke smile pga den stive ansiktsmaska, så vi ser litt anspente ut)

Høydepunkt nr 2 opplevde jeg i Örebro. Dette er andre sommeren på rad at Coca Cola har kampanjen #Shareacoke, og Guro og jeg synes det er veldig dumt at vi aldri finner navnet vårt på flaskene. Vi har lett og lett, men Guro og Pia er visst ikke populære nok til å ha med, men i år fant jeg endelig navnet mitt. Jeg fant det på en Cola Zero flaske, og selv om jeg ikke liker Cola Zero, så måtte jeg kjøpe den. Denne flaksa skal stå på bokhylla på rommet mitt 🙂

IMG_4161

Vi hadde det kjempe gøy i Örebro, og koste oss veldig.

SØNDAG:

Vi startet hjemturen så fort vi var ferdige med å gjøre oss i stand. Vi visste vi kom til å kjøre forbi et par kjøpesenter, og alle butikkene i Örebro var stengt.

Vi stoppet på en veikro og spiste lunsj. Vi delte en Hawaiipizza, og den var veldig god. En av de beste jeg har smakt. På kjøpesenterene fikk vi shoppet enda litt, og på siste stoppet før vi kjørte over grensa, handlet vi også litt mat. Vi kjøpte også noe mat for mamma og pappa. Etter det var det bare å kjøre resten av veien hjem.

Vi hadde en kjempe fin tur, og vi koste oss masse. Det er deilig å dra på turer der man tar ting som det kommer, og gjør akkurat som man vil. Selv om dette var en veldig kort tur, så hadde vi det kjempe fint, og jeg kunne helt klart tenke meg å gjøre dette igjen en annen gang.

Takk for turen, Guro 🙂

~Pia~

 

Reklamer

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.