Noah

Hei.

For to uker siden hadde Guro og jeg filmkveld sammen med mamma. Vi har fortsatt med tirsdagstradisjonen vår selv om Teen Wolf har pause, men nå ser vi på andre serier (Baby Daddy). Pga noen tekniske problemer med pcen min, og et møte mamma måtte i på tirsdagen, samlet vi oss på onsdag i stedet og så på film. Mamma dro og leide et par filmer før hun kom til oss på middag.

Vi bestemte filmene sammen (mamma ringte mens hun var i videobutikken), og leide Noah og Divergent. Guro kommer til å skrive om Divergent, for ho fikk ikke sett hele Noah, fordi hun kjørte farmor til et møte.

SPOILERS: Ikke les videre hvis du ikke vil vite hva som skjer i filmen. Jeg skal prøve og ikke røpe for mye, men noen spoilere blir det.

Handlingen er basert på historien om Noah’s ark som vi lærte om på skolen. Det er vel en av de få tingene jeg husker fra Bibelen. Det er viktig å få med seg at filmen er basert på denne historien, så hvis man forventer en gjenfortelling av historien som den står skrevet, bør man forberede seg på at det får man ikke. Filmen er mye mørkere og dramatisk enn jeg husker historien om Noah’s ark ihvertfall. Det betyr ikke at filmen er dårlig, for det er den absolutt ikke, men annerledes, det er den.

Jeg er ikke veldig fan av sånne mørke filmer… Kall meg hva du vil, men jeg liker filmer der det ender godt jeg 🙂 Nei da, det er ikke så ille, men jeg liker ikke filmer om krig. Jeg får vondt i magen av å se på de, og liker ikke filmer der alt er elendig, og folk blir drept rundt hver sving.
Det dør jo en del mennesker i Noah også, men for å gjøre den mer spennende har de også tatt med en del konflikter og kriging. En annen ting som skilte seg ut var hvor «slem» de hadde gjort Noah-karakteren. Jeg er fan av Russell Crowe, men jeg likte han ikke spesielt godt i denne filmen, men det betyr jo bare at han gjorde jobben sin. Filmens Noah er ikke skrevet for å bli likt, det er helt sikkert 🙂

Selv om filmen ikke er helt etter min smak, er jeg veldig imponert over skuespillerne. Noah og kona blir spilt av Russell Crowe (Gladiator, Les Miserables) og Jennifer Connelly (He’s just not that into you, The Hulk) (De har spilt sammen tidligere også, i filmen A Beautiful mind) . De gjør en kjempe bra jobb, som alltid (jeg vet det er delte meninger om Russell Crowes rolle i Les Miserables filmen, men jeg synes han gjorde en veldig bra jobb jeg). De jeg ble mest overrasket over, er Emma Watson (Harry Potter, The Perks of being a Wallflower) og Logan Lerman (Percy Jackson, The Three Musketeers, The Perks of being a Wallflower). Jeg har sett begge to i andre roller, men følte for første gang at jeg virkelig så hva de kan… Logan Lerman gjorde en helt fantastisk jobb i The Perks of being a Wallflower, men etter å ha sett Noah, er jeg ganske sikker på at han kommer til å ha en bra karriere foran seg. Han spiller også i en film som heter Fury (har nettopp hatt premiere i USA), men det er en krigsfilm, så jeg kommer nok ikke til å se den med det første. Jeg leier den kanksje når den kommer på DVD.

Når det gjelder Emma Watson ble jeg mest overrasket. Ikke misforstå meg, jeg har likt henne lenge. Jeg ELSKER Harry Potter filmene, og selv om det er et par av dem jeg synes ho overspiller i, så gjorde hun en veldig bra jobb i HP filmene. Det jeg mener er at Emma Watson har virkelig fått vist hva hun er god for i andre ting enn Harry Potter. Det er filmene hun har spilt i utenom HP som viser publikum hva hun kan, og Noah er et klart eksempel på dette. Emma Watson har en sentral rolle i filmen (hun spiller Ila), og den er også en av de mest dramatiske. Siden jeg til tider har synes at hun har overspilt litt i HP når ting blir veldig dramatisk, var jeg redd for at hun kom til å gjøre det samme her, men jeg tok veldig feil. Emma Watson var en av de mest troverdige i hele filmen, og måten hun fikk meg til å føle det hun følte, er veldig imponerende.

TERNINGKAST: 4

Twinsies Award for beste skuespiller i Noah går til Emma Watson og Logan Lerman.

(Twinsies Award er en pris vi har funnet opp, og kommer til å dele ut til folk, filmer, musikk osv som vi liker veldig godt.)

Nå sitter jeg og venter på at Guro skal komme hjem fra Gardermoen. Hun har kjørt mamma og pappa for de drar til New York i dag. Heldiggriser! Vi er ikke misunnelig i det hele tatt!!!

Ha en fortsatt fin søndag 🙂

~Pia~

Reklamer

En kommentar om “Noah

  1. Tilbaketråkk: En ny Belle | Norwaytwins

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.