Dette er meg: Startkurset er ferdig

Hei.

Da er jeg ferdig med startkurset på overvektspoliklinikken i Moss, og for en opplevelse det har vært. Sist jeg skrev om det var etter andre kursdag, og etter vi hadde vært på Aker sykehus og hørt om operasjonen. (Du kan lese innlegget her) Så nå er vi ferdige, og det er faktisk veldig trist. Jeg er glad for at det går fremover, og at jeg nærmer meg målet, men det er trist å tenke på at jeg ikke skal på kurs sammen med de menneskene igjen. Vi skal fortsette og holde kontakten, og det er jeg veldig glad for, for jeg har helt ærlig blitt veldig glad i de alle sammen.

I løpet av kurset har jeg fått snakket om en del ting jeg ikke har sagt til noen før, ting jeg aldri har sagt høyt før, og det har vært veldig befriende. Det har også vært veldig befriende for meg å vite at jeg ikke er alene om tankene mine. Det har jeg jo egentlig skjønt fra før, men det var veldig godt og høre det også. Ikke misforstå, det er ikke positivt at ande også har det vondt, men det er en trøst og vite at det er flere enn meg der ute som sliter med negative tanker og følelser.

En annen ting vi har gjort, som jeg gruet meg ganske mye til faktisk, var å bade. Vi var på Blekkspruten i Fredrikstad og hadde trening i vann. Det var utrolig moro. Da jeg så dette på timeplanen for kurset var jeg ikke veldig positiv til det, men det hjalp litt at vi kunne ha på oss hvit tskjorte utenfor badetøyet i vannet. Jeg har ikke badet på mange, mange år, men hadde heldigvis badetøy som passet. Ble litt oppgitt over meg selv da jeg stod i vannet og så ned på tskjorten jeg hadde på meg. Bare tullete og ha på seg hvit tskjorte i vann, den blir jo gjennomsiktig, men tok jeg den av? Å nei… Så der stod jeg da i den gjennomsiktige tskjorten min, som blåste seg opp i vannet og lå rundt ørene mine som en innpåsliten ballong. Da følte jeg meg fin kan dere tro.
Etter å ha vært med på en slik trening vil jeg si at det var kjempe gøy. Jeg klarte etterhvert og slappe av og kose meg. Det var varierte øvelser og litt lek. Jeg er nok ikke så komfortabel ennå at jeg hadde blitt med på en slik time sammen med normalvektige personer, men hvis jeg kommer over noe lignende igjen som vi på kurset kan gjøre sammen så blir jeg helt klart med.

Vi har også fått møte andre som har vært gjennom et slikt kurs som oss. Noen er opererte og noen har klart det uten operasjon. Det å få høre forskjellige historier og erfaringer har vært veldig nyttig, og jeg håper jeg får sjansen til å være på et slikt brukerpanel (som de kaller det) en gang.

En ting de sa til oss mange ganger i løpet av kurset, og som jeg er veldig enig i, er at dette er ingen slankekur det er en livsstilsendring. For en som har prøvd mange slankekurer, så er det viktig at man innser at dette er ikke noe man gjør i en liten periode og så går man tilbake til sånn levde før operasjonen. Dette er noe man gjør resten av livet, og det kan virke skummelt, men jeg tror med hele meg at det vil være verdt det. Det lønner seg og ikke tenke på alt man ikke kan spise eller gjøre, og heller tenke på alt man kan gjøre. Jeg for min del gleder meg til å kunne gi 100% på jobben igjen, til å jogge, til å være med på zumba igjen, og ikke minst bli kvitt brokket. Så man kan trygt si det er mye jeg ser frem til, men jeg vet også at det er mye jeg må jobbe med gjennom hele denne prossessen. Ikke bare fysisk, men også psykisk.

Jeg er veldig fornøyd med startkurset, og syns det er et veldig bra opplegg som sykehuset har. Er viktig å få snakket ut om ting, samtidig som man får mye informasjon og hjelp til denne endringen man skal gjøre.

Det vil komme flere innlegg hvor jeg snakker mer om visse temaer vi tok for oss på startkurset.
Jeg vil ikke si noe om de andre jeg gikk på kurset sammen med eller fortelle noe som de har fortalt eller sagt. Det er ikke mine erfaringer/historier å fortelle, men jeg vil prøve og være så ærlig jeg kan (og tør) om meg selv. Hvis dere skulle ha noen spørsmål, så spør gjerne, jeg svarer på det jeg kan.

~Guro~

Reklamer

4 kommentarer om “Dette er meg: Startkurset er ferdig

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.