The Maze Runner

Hei.

Håper dere koser dere med fridagene nå i jula 🙂 Guro la ut et innlegg i går om filmen What if, og i dag har jeg skrevet om filmen The Maze Runner. Hvis dere lurer på hvorfor vi legger ut om to filmer etter hverandre, så er forklaringen ganske enkel. Vi ville ha disse dagene fri, uten å tenke på at vi måtte skrive til bloggen, så vi skrev disse innleggene forrige uke, men vi tenkte at dere kanskje ville ha et par filmforslag, hvis dere skal bruke noen timer på å kose dere foran tv 🙂

Filmen jeg skal skrive om er altså The Maze Runner. Den er basert på første boka i Maze runner serien, en trilogi av forfatteren James Dasher. (Du får kjøpt bøkene på norsk og engelsk her). Jeg har alle tre bøkene på engelsk, men jeg har ikke lest de ennå. Jeg har hatt lyst til å lese bøkene kjempe lenge, men så fikk jeg aldri rotet meg til det pga skole osv, og da jeg fant ut at filmen skulle komme ut, og at Dylan O’Brien skulle spille hovedrollen, bestemte jeg meg for å vente til jeg hadde sett første filmen. Det angrer jeg ikke på, og nå har jeg bare mer lyst til å lese bøkene. Dylan O’Brien er helt fantastisk (som alltid) i denne filmen, og jeg gleder meg til neste film.

Handlingen:

Filmen handler om Thomas, som plutselig våkner opp i en slags heis, og har ingen minner om hvem han er eller hvor han er. Han ender opp på et sted omringet av det de kaller «The Maze». Her bor han sammen med andre gutter, som heller ikke husker hvem de er eller hvordan de endte her (alle husker navnene sine i løpet av et par dager etter de kommer dit). Thomas må lære seg å leve etter deres regler, men nysgjerrigheten hans gjør det vanskelig å holde seg unna The Maze. Han må tilslutt slå seg sammen med «the runners» for å finne en måte å komme seg vekk derfra på. Han får hjelp av nye venner, mens han må takle utfordringene fra labyrinten og guttene som ikke er enige i hans måte å tenke på.

Rollelista: (De jeg synes det er verdt å nevne)

The-Maze-Runner
(Bilde er lånt fra: http://mazerunnerguide.com/2014/08/07/the-maze-runner-official-trailer-2/)

Dylan O’Brien – Thomas
20130930030624Thomas_Character_Still  240
(Bildene er lånt fra: http://www.redbrick.me/2014/10/the-stars-of-the-maze-runner/ og http://mazerunner.wikia.com/wiki/The_Maze_Runner_%28film%29)

Thomas Brodie-Sangster – Newt
mr

(Bilde er lånt fra: http://www.hypable.com/2014/02/14/new-maze-runner-still-features-fan-favorite-newt/)

Dere kjenner han kanskje igjen fra en film som er veldig populær på denne tiden av året? (Love Actually)
thomas_sangster
(Bilde er lånt fra: http://www.titancon.com/2013/got_guests.php)

Will Poulter – Gally
BN-EL964_poulte_G_20140910071817
(Bildet er lånt fra: http://www.redbrick.me/2014/10/the-stars-of-the-maze-runner/)

Will er også en person jeg har sett før, men da var han mye yngre. Han spilte fetteren til Lucy og Edmund i den siste Narnia filmen som kom ut for noen år siden. Han har ikke forandret seg så mye, men har helt klart blitt eldre 🙂

Andre skuespillere som er med:

Aml Ameen – Alby
Ki Hong Lee – Minho
Blake Cooper – Chuck
Dexter Darden – Frypan
Kaya Scodelario – Teresa
Joe Adler – Zart

Hva jeg synes om:

Skuespillerne: Siden jeg ikke har lest boka, så kjente jeg ikke karakterene fra før av, men man skjønner fort hvordan personlighet de forskjellige har, og ut i fra det, vil jeg si at jeg synes castingen er veldig bra. Dylan O’Brien er en perfekt Thomas, og han spiller sånne typer som dette utrolig bra. Jeg er allerede veldig glad i Dylan fra rollen hans i Teen Wolf.
Blake Cooper, som spiller Chuck, er også utrolig flink. Han har noen ganske alvorlige scener som jeg synes han gjorde en kjempe bra jobb i, og Dylan og han var veldig bra scenepartnere.
For å være helt ærlig, vet jeg ikke helt hva jeg synes om hun som spiller Teresa. Det var noe jeg ikke likte, men jeg tror det er fordi jeg likte ikke karakteren hennes noe særlig. Kanskje det forandrer seg når jeg ser neste film, eller får lest boka.

Filmen: Jeg var litt forvirret i førsten, noe jeg ikke tror jeg hadde vært hadde jeg lest boka. Det tok litt tid å skjønne historien, og hva som egentlig foregikk, så filmen hadde en litt treig start, men da noe endelig begynte å skje, så var det action – action – action helt til de siste minuttene.
Filmen slutter på en måte som gjør det tydelig at historien ikke er over ennå, og gjør deg nysgjerrig på neste film.

Terningskast: 5

Twinsies Award for beste skuespiller i The Maze Runner går til Dylan O’Brien og Will Poulter. Jeg synes også at filmen i seg selv fortjener en Twinsies Award for beste film (selv om Guro ikke er helt enig).

(Twinsies Award er en pris vi har funnet opp, og kommer til å dele ut til folk, filmer, musikk osv som vi liker veldig godt.)

Guro var ikke like imponert over denne filmen som jeg var, og synes den var ganske kjedelig. Kanskje hun hadde likt den bedre hadde hun kjent historien fra før, og lest boka.

Har du lest boka eller sett filmen? Kanskje begge deler? Hva synes du?

~Pia~

Reklamer

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.