Ting vi ikke visste vi trengte: Stirio

Januar er måneden alle «starter på nytt» – ny diett, nytt budsjett, eller som oss, ny livsstil. I forbindelse med nye ting ville vi finne på noe nytt til bloggen også. En av de tingene vi har funnet på er en ny serie til bloggen – «Ting vi ikke visste vi trengte». 1-2 ganger i måneden vil vi legge ut et blogginnlegg om en av de mange finulige tingene vi har. Ting man ikke tror man trenger, men som man faktisk får mye bruk for så fort man har dem 🙂 Først ut, er et kjøkkenredskap vi fikk til jul.

Guro og jeg er ikke flinke til å komme med ønsker til jul og bursdag, men vi blir selvfølgelig spurt hvert år. Det fine med at vi ikke klarer å gi familien noen ønsker er at de må finne på ting selv, og vi har to foreldre som er veldig flinke til å finne flotte gaver uten vår hjelp.

Pappa finner alltid de stiligste tingene på nettet, eller hvis han skal gi bort penger, legger han dem aldri bare i en konvolutt. Han pakker alltid pengene inn sammen med noe så man ikke skal skjønne hva det er. I år fikk fetterne våre pund (de var i London i romjula) pakket inn sammen med en boks ananas og mais 🙂
Guro og jeg fikk votter han hadde kjøpt mens han var på i utenlandet med jobben (jeg viser dem fram i favorittene mine som kommer denne uka). Vi fikk også en gave sammen i år, og den var veldig stilig. Vi fikk noe som heter Stirio. Jeg hadde hørt om den, men har aldri prøvd den, og den er faktisk ganske kjekk å ha.

IMG_3827

Hva er Stirio?

Stirio er et kjøkkenredskap som skal gjøre matlagingen enklere, og hjelpe deg gjøre flere ting på en gang. Det er en motordrevet rørehjelp som du fester på kjelene dine, og den rører i suppa/grøten for deg.
Den kommer med to forskjellige blader, så den passer i alle kjeler uansett størrelse (bladene er bøylige, så de skal kunne fungere i alle kjeler). De kan også brukes i kjeler av teflon. De påstår også at maten ikke skal brenne seg når du bruker Stirio.

IMG_3829

Stirio er batteridreven, og det følger med lader i esken. Den kan stilles inn på to forskjellige hastigheter, og klypene kan justeres inn og ut, så du kan feste dem på alle kjeler.

Vi har ikke fått prøvd Stirio til grøt ennå, så dette er ikke en review, men et førsteinntrykk. Hvis dere vil ha en mer utfyllende review, så gi oss beskjed i kommentarene.

Vi har brukt den to ganger, og det var til suppe begge gangene. Første gangen vi prøvde den lagde vi løksuppe, og andre gangen lagde vi tomatsuppe. Les videre for tankene våre om hvordan Stirio fungerte på de forskjellige suppene.

Løksuppe:

Guro og jeg lagde Toves løksuppe til middag forrige uke, og da tenkte vi at vi skulle teste Stirio, men det fungerte ikke så bra. Vi skjønte fort at det ikke kom til å fungere – løken la seg bare mellom bladene, noe som resulterte i at ingrediensene ble ikke blandet sammen sånn som de trengte.

Jeg tror at hvis vi hadde ventet med å ta oppi Stirio til vi hadde blandet alt sammen, ville det kanskje fungert bedre. Det gjorde vi da vi lagde tomatsuppe, og det fungerte veldig bra.

Toro tomatsuppe:

Jeg rørte sammen vannet, melka og suppepulveret med en visp før jeg satte i Stirio, og det ble perfekt. Den rørte veldig fint gjennom hele kokeprosessen, og suppa brant seg ikke, og den la seg ikke i bunn av kjelen. Her synes jeg Stirio gjorde det den skulle, og jeg trengte ikke tenke på suppa før den var ferdig.

IMG_4005

Jeg gleder meg veldig til å prøve den til grøt eller gryter – det står på esken at den kan brukes til begge deler. Blir spennende å se om den fungerer like bra til det.

Les mer om Stirio her.

Har noen av dere prøvd Stirio? Fungerer den like fint for dere?

~Pia~

Reklamer

En kommentar om “Ting vi ikke visste vi trengte: Stirio

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.