Dette er meg: Operasjonsdato

Hei

Denne uka har det skjedd litt kan man trygt si. Jeg har hatt to legetimer på sykehuset, og operasjonsdatoen er nå satt.

På onsdag hadde jeg time med kirurgen som skal operere meg, og han var en utrolig trivelig mann. Vi snakket litt om jeg hadde blitt operert før og litt sånn sykehus-prat.
Jeg skal altså ta en gastric bypass operasjon 20.04.15. 🙂 Det var veldig rart å få fastsatt en dato, alt ble liksom så mye mer virkelig. Så jeg hadde sommerfugler i magen hele onsdagen. Jeg gleder meg veldig til selve operasjonen er ferdig. Er ikke så glad i tanken på at jeg skal inn på sykehuset, men det er nok ganske normalt.
Jeg skal opereres samme dag som tre andre fra startkurset jeg gikk på, så jeg håper virkelig jeg kommer på rom med en av de for det hadde vært veldig koselig. Hvis ikke så får vi bare besøke hverandre så fort vi kan. Vi har fått beskjed om at det beste for oss er å bevege seg så mye som mulig etter operasjonen.
En annen ting kirurgen sa var at de kan begynne å vurdere å operere brokket mitt allerede 3 – 6 måneder etter gastric bypass operasjonen. Dette ble jeg utrolig glad for å høre, for jeg hadde forventet og måtte vente mye lenger. Denne uka har vært full av gode nyheter spør du meg 🙂

I går var jeg også på sykehuset, på et ernæringskurs. Der var også noen av de andre fra startkurset og det var utrolig koselig å se de igjen.
På dette kurset fikk vi en del informasjon om mat og hva vi skal spise før og etter operasjonen.
Før operasjonen skal jeg gå på en tre ukers diett med 1000 kalorier om dagen. Dette var jeg ganske nervøs for, for jeg kan fort bli litt i dårlig humør hvis jeg blir veldig sulten. Men etter å ha fått litt mer informasjon om denne dietten tror jeg det kommer til å gå veldig bra. Jeg så for meg at jeg kom til og leve på shaker eller bare knekkebrød, men det er faktisk bra med mat jeg kan spise. Jeg er veldig glad for at vi fikk et hefte med forslag på måltider, for da kan jeg bare bruke disse.
I 3 uker etter operasjonen skal jeg bare ha i meg flytende. Så ikke noe som er fastere i konsistens enn yoghurt. Er veldig spent på dette, men er sikker på at det kommer til og gå bra. Jeg skal også ha meg ekstra med proteiner, og da kunne jeg drikke en proteindrikk om dagen. Vi fikk smake på en i dag, i tre forskjellige smaker, og den med sjokolade smakte akkurat som sjokolademelken man kjøper i butikken 🙂 Og det er veldig positivt.
Etter disse ukene skal jeg over på most mat. Dette kan stort sett være hva som helst, men det må moses. Så da er det bare å gå over med stavmiksern så er det ordnet. Ellers så kunne vi bruke sånne barnematglass, men jeg er litt skeptisk til det. Har smakt på noen av de (på babyshowers, jeg spiser de ikke bare fordi jeg har lyst på) og de er jo ikke veldig gode… Jeg kan også drikke smoothies, og det er jeg veldig glad i, så det er jo bra.
Så er det over til vanlig, sunn mat. Jeg er ganske spent på om jeg kommer til og syns at det er skummelt og begynne og spise vanlig mat igjen etter så mange uker med flytende og most mat, men det får jeg takle når jeg kommer så langt. Kan jo hende jeg bare syns det vil bli deilig å tygge litt igjen 🙂

Så igjen er jeg litt nærmere målet mitt og jeg gleder meg veldig til veien videre 🙂

Tidligere «Dette er meg…»
Er det en sammenheng mellom mat og følelser
Et steg videre
Startkurset er ferdig
Starten på mitt nye liv
Sykehuset, det begynte i 2011    
Mobbing

Hvis dere har noen spørsmål om operasjonen eller noe så bare legg igjen en kommentar 🙂

~Guro~

Reklamer

5 kommentarer om “Dette er meg: Operasjonsdato

  1. Tilbaketråkk: Motivasjon | Norwaytwins

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.