Hjemmelaget peanøttsmør

Jeg er veldig glad i peanøttsmør, men jeg kunne tenke meg å finne et som ikke har så mye salt og sukker i seg, og det var ikke så enkelt. Det var da tanken slo meg, kanskje jeg kan lage det selv? Og som vanlig når jeg lurer på noe så gikk jeg til den evige hjelpsomme google. Og der fant jeg mange forslag på hvordan jeg kunne gjøre dette. Det forslaget jeg likte best var den saken som sa at det eneste jeg trengte var peanøtter og en food prossesor.

Peanøttene jeg brukte kjøpte jeg på jobben (Meny) i Dryss på-stativet i frukt avdelingen. De var uristet og helt uten salt. Kjempe bra!

Det man trenger er:

Peanøtter (jeg brukte to poser)
Food prossesor

Det første du gjør er at du har alle peanøttene i food prossesoren og så er det bare å sette den i gang. Slå den av sånn innimellom så ikke den går seg varm.

Etter noen minutter vil det se slik ut:

IMG_4019

Selv om det ser tørt ut så ikke bli fristet til å ha oppi noe mer, det vil bli bra til slutt. Lover!

Etter noen minutter til så den slik ut:

IMG_4020

Her kan man se at oljen i nøttene har begynt og komme ut. Da er den snart ferdig.

Etter ca 5-7 minutter var det ferdig og jeg kunne nyte hjemmelaget peanøttsmør.

IMG_4023

Hvis du liker litt biter i peanøttsmøret kan du ta vare på noen av nøttene og hakke de for hånd og så blande de inn når smøret er ferdig. (Takk til Robin for tipset)

Jeg fikk ca 600 ml ut av de to posene med nøtter og det syns jeg er ganske bra. Nå skal det sies at dette peanøttsmøret er jo ikke søtt fordi det er ikke tilsatt noe sukker, men jeg skal bruke mitt sammen med bananer, som snacks, så det går greit for meg. Bananene vil tilføre den søte smaken.

Har du noen gang prøvd å lage peanøttsmør?

~Guro~

Reklamer

2 kommentarer om “Hjemmelaget peanøttsmør

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.