Vi snakker om våre erfaringer med mobbing: Q & A (video)

Jeg er nervøs for å legge ut denne, og det har jeg ikke vært siden vi la ut den første videoen vår.

I dag er det en litt annerledes video vi legger ut, men det er den viktigste videoen vi har laget så langt. Hvis dere har fulgt bloggen vår en stund, eller kjenner oss privat, så vet dere kanskje at vi har blitt mobbet da vi var yngre. Guro skrev et blogginnlegg om det (les det her), og vi har snakket om det med folk før, men dette er første gang vi snakker om det i en video.

Mobbing er ikke lett å prate om, men det er viktig å snakke om det. Hvis det vi har å si, hjelper én person, så har vi oppnådd noe, og snudd denne veldig negative opplevelsen til noe positivt.
Som dere vil se i videoen, var det litt vanskelig å prate om, og jeg ser ikke så mye i kameraet. Jeg oppdaget dette da jeg redigerte den, men da var det litt sent, så jeg håper det ikke plager dere for mye.

Vi vil også få takke alle som sendte oss spørsmål. Vi fikk inn en del, og det var veldig bra spørsmål. Det hjalp å ha noen spørsmål å snakke om. Vi vet at denne videoen ble veldig lang, men vi håper det ikke gjør noe. Hvis dere har flere spørsmål, så legg de gjerne igjen i kommentarene, så kan vi lage en video til senere.

Vi håper dere vil dele denne videoen videre med folk dere kjenner.

Tusen takk.

~Guro og Pia~

Reklamer

5 kommentarer om “Vi snakker om våre erfaringer med mobbing: Q & A (video)

 1. Heidi sier:

  Sterkt og viktig tema. Kjempebra at dere legger ut en video om dette og viser mobbere hva de faktisk gjør med ofrene sine.
  Dere er 2 flotte og modige jenter 🙂

  Likt av 1 person

  • norwaytwins85 sier:

   Takk Heidi. Det er et tema som bør snakkes om, selv om det kan være vanskelig. Takk for at du så på videoen vår, og takk for tilbakemeldingen. Det setter vi pris på. ~Pia

   Liker

 2. jenny m. e. hemfjell sier:

  jeg har opplevd mobbing som barn og på arbeidsplass. selvom jeg var villig til å prate om det som har skjedd på arbeidsplassen, med ledelsen. så er de ikke villige til å prate og de nekter å si hva jeg er anklaget for. de som opplever mobbing, har mange ganger vanskeligheter med å få sagt sin side. dette pga de som kan gjøre noe for å få slutt på mobbingen, ikke tar de tiltakene som trengs å tas. det at du ikke ser i kamera, er ikke din feil. mobbingen er aldri offerets feil. de som mobbes mister mye selvtillitt, blir nervøse og redde. ja det er mange historier der ute. de kan være forskjellige og de kan ha felles fakorer. men felles for alle er at ingen fortjener å bli mobbet.

  jeg synes det er kjempeflott at mobbingen har kommet frem i ett så sterkt lys, at håpet er der at det gode arbeidet ikke forsvinner så lett. jeg håper også at ingen som er ofre av mobbing, blir anklaget for å mobbe. slik som i en artikkel jeg leste ifra bry deg sidene, på vg så siden på facebook. håpet om at konflikter løses før det blir til mobbing og at ingen uskyldige blir anklaget for noe de ikke gjør.

  Liker

  • norwaytwins85 sier:

   Hei. Så trist å høre at du ikke har hatt det lett, både i barndommen og senere i arbeidslivet. Men det er som du sier, det er ikke de som blir mobbet sin feil, og det er en viktig ting vi ofte må minne oss selv på. Tusen takk for at du delte dine erfaringer og kloke ord med oss 🙂
   ~Guro

   Liker

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.