Motivasjon

I dag vil jeg skrive litt om hva som motiverer meg.
Motivasjon til å ta tak i livet sitt og forandre livsstil er ikke lett å finne. Man har levd den samme livsstilen så lenge at forandring virker umulig, men jeg har funnet den.

Min største motivasjon er faktisk meg selv. Jeg vil ikke være slik som jeg er lenger, jeg vil forandre meg og bli sunnere. Jeg har fått et fantastisk hjelpemiddel i gastric bypass operasjonen, men det er absolutt ingen snarvei eller lettvint måte å gjøre dette på. Ja, jeg skal opereres, men all jobben etterpå, og resultatet er fortsatt helt opp til meg.

På startkurset ble det snakket en del om ting vi ikke kan spise eller gjøre etter operasjonen. Jeg kan ikke spise mye mat hvis jeg føler for det, jeg kan ikke spise masse kake på bursdagen min. Jeg kan kanskje ikke spise ribbe på julaften, kan jo hende jeg ikke vil tåle slik mat etter operasjonen, og det er en liten «panikk»-følelse som dukker opp når jeg tenker på alle disse «hva du ikke kan gjøre»-tingene, men jeg har funnet en løsning på det. Jeg tenker heller på alt jeg KAN gjøre. Jeg kan gå inn i en butikk og kjøpe klær uten å måtte gå innerst i butikken til XL avdelingen, jeg kan ta meg en joggetur på kvelden uten at jeg tenker på jordskjelvet jeg setter i gang hver gang foten min treffer fortauet (Jeg vet dette høres utrolig teit ut, men velkommen til tankene mine), jeg kan gå på byen og danse. Jeg vet at denne operasjonen ikke vil gjøre noe med danseferdighetene mine, men jeg er veldig glad i å danse og jeg tørr ikke danse ute blandt folk nå. En annen ting jeg gleder meg til er at jeg kan endelig begynne og utforske hvordan klesstilen min egentlig er. Jeg har jo en slags stil nå også, men jeg føler at den er mer tilpasset hva slags klær jeg kan få tak i (i min størrelse) enn hvordan jeg helst vil gå kledd.
Vi har også 5 små barn i vennegjengen nå, og jeg gleder meg til jeg kan være med på stranda på sommern å bade sammen med de, eller gå tur i skogen å løpe rundt og tøyse og tulle. Så ja, det er kanskje mye jeg ikke kan gjøre (mest spise) etter operasjoen, men det er så mye mer jeg kommer til å kunne gjøre at det er motivasjon nok for meg. Jeg motiveres av å tenke på alle disse tingene jeg vil kunne gjøre etterhvert.

Familien min er også en veldig stor motivasjon for meg. Hvis jeg har en dårlig dag og alt jeg vil er å sette meg på sofaen med potetgull og McDonald så tenker jeg på familien min. Jeg vet de støtter meg uansett, men tenker jeg på de hjelper det meg til å holde fokus på det jeg holder på med.

~Guro~

Min motivasjon er Guro, og det hun skal gjennom nå. Ingen blir vel sjokkert om jeg sier at jeg er veldig misunnelig på Guro, og at hun skal gjennom en gastric bypas. Det er noe jeg har tenkt på selv flere ganger, og selv om jeg nå er i startfasen av å kanskje få en operasjon jeg også (pga mitt eget brokk), så merker jeg at jeg skulle virkelig ønske det skjedde samtidig som Guro. Siden det ikke skjer, så bruker jeg heller Guro som research. Jeg spør og graver om alt hun går gjennom, og jo mer jeg får vite, jo mer vil jeg dette selv også. Derfor blir jeg veldig motivert av Guros reise, og hennes styrke. Jeg tar inspirasjon fra hvor flink Guro er til å forandre livsstil, og forandrer også min egen livsstil. Det hjelper også at vi bor sammen, så jeg gjør det jo litt for hennes del også. Hadde bare følt meg slem hadde jeg skulle fortsatt å spise som før, når hun ikke kan spise sånn mat.

Som jeg nevnte i oppdateringen min, følger jeg Guro på hennes 3 ukers diett nå før operasjonen, og vi ser resultater. På 2 uker gikk jeg ned 4 kg, og det motiverer meg til å fortsette. Jeg kan ikke forsette på denne dietten mer enn en uke til (det er bare 1000 kcal om dagen, og det er litt lite i lengden), men det har gitt meg masse motivasjon, og en ganske bra kickstart på resten av livet.

Som Guro skrev over her, blir jeg også motivert av alle de tingene jeg kan gjøre/oppleve etterhvert. Jeg vil også leke og kose meg med de herlige ungene til bestevennene våre, og jeg vil dra på stranda og bade om sommeren. Kanskje jeg til og med vil ta en karusell eller to på Tusenfryd? 🙂

Til slutt blir jeg også veldig motivert av all støtten jeg/vi får av familie og venner. Det betyr alt for meg, og jeg setter veldig stor pris på det.

~Pia~

Reklamer

En kommentar om “Motivasjon

  1. Tilbaketråkk: Motivasjon | Blopp.no

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.