Små mellommåltidsmuffins

Hvis dere følger oss på Instagram, så har dere kanskje fått med dere at Guro og jeg har begynt på en diett. Guro har forklart hvorfor hun må gå på diett i en oppdatering, som du kan lese her, og jeg fant ut at jeg ville gi meg selv en kickstart, så jeg følger Guro på dietten jeg også.

Dietten er en 1000 kcal om dagen-diett, og vi skal ha i oss 5-6 måltider om dagen. Frokost, lunsj, mellommåltid, middag, mellommåltid og kvelds. Hovedmåltidene er greie. Med litt planlegging så finner vi noe å spise til frokost, lunsj, middag og kvelds, men mellommåltidene er litt vanskeligere.

Et mellommåltid skal være på 100 kcal, og utfordringen er å være oppfinnsom nok til at det ikke blir det samme hver gang. En frukt er jo et fint mellommåltid, men det kan bli kjedelig i lengden. Vi bytter på med frukt, proteindrikk, og i går fant vi opp vår egen mellommåltidsmuffins. Oppskriften på disse muffinsen, er det jeg vil dele med dere i dag. Vi har regnet ut kaloriene, og en plain muffins er ca 57 kcal. Vi lagde også en med mandler, og en med rosiner, og de er ca 77 kcal pr muffins når du lager 8 stk av røren. Hvis du lager de større/mindre, vil selvfølgelig kalorimengden variere.

Hva du trenger:

IMG_4609

1 moden banan
1 egg
50 gram havregryn
3 ss (ca 80 gram) eplemos

mandler og rosiner (hvis du vil)
muffinsformer

Fremgangsmåte:

1. Mos bananen i en bolle.
2. Rør inn egget.
3. Ha i eplemosen.
4. Hell i havregrynen.

IMG_4611 IMG_4616

Ha røren over i muffinsformene. Jeg brukte pappformer som jeg kjøpte i sommer i Stockholm. Jeg tok 2 ss i hver form (ca 2/3 fulle).
Vi lagde tre forskjellige varianter. Vi strødde knuste mandler på noen av dem, og så lagde vi også en røre med rosiner i. Som jeg nevnte tidligere, de med mandler og rosiner har litt flere kalorier enn de uten.

IMG_4615

IMG_4618

Så er de klare til å stekes. Vi satte ovnen på 200 grader, og lot de stå i ca 15 minutter. Siden det ikke er mel i muffinsen, og pga bananen, vil de ikke bli helt tørre, men heller ha en litt «bløtere» konsistens når de er ferdig.

Etter 15 minutter i ovnen så det ferdig resultatet sånn ut:

Jeg ble positivt overrasket over hvor gode jeg synes de var, og passer perfekt som et mellommåltid. Hvis du spiser den plaine, kan du jo spise to stk for å få 100 kalorier, og tar du en med mandler eller rosiner, kan du spise et halvt eple ved siden av. Disse muffinsene er sikkert gode hvis du tar eplebiter i røra før du steker dem også, i steden for mandler og rosiner. Mye som kan prøves. Hva med å servere dem i en bursdag? Ha i små sjokoladebiter, og de kan være en fin dessert.

Hvis dere prøver dem, skriv gjerne en kommentar og fortell oss hva dere synes. Dere kan også sende oss et bilde på Instagram (@norwaytwinsblog), Twitter (@NorwayTwins) eller Facebook (Norwaytwins). Si også i fra hvis dere vil se en video der vi lager disse 🙂

Ha en fortsatt fin dag 🙂

~Pia~

Reklamer

4 kommentarer om “Små mellommåltidsmuffins

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.