Middag på Husmann

Hvis man er fra Moss vet man helt sikkert hva Everts var. Det var den lille restauranten på hjørnet ved kanalbrua som serverte husmannskost. Familien vår var veldig glad i å spise der, og Guro og jeg var der sammen med farmor flere ganger. Jeg var veldig glad i flesk og duppa deres. Vi synes det var veldig trist da vi fikk vite at Everts skulle stenge, og vi visste at vi kom til å savne stedet. Vi ble derfor veldig spent da vi fikk vite at det skulle åpne en ny restaurant der, som også skulle servere husmannskost, men i tillegg også by på frokost og lunsj. Det nye stedet heter Husmann, og åpnet 1. mars. I går var Guro, farmor og jeg der for første gang, og det skuffet ikke.

IMG_5205 IMG_5208

IMG_5206

Da vi kom ble vi møtt av en utrolig hyggelig jente, som viste oss til et bord i det ene hjørnet. Farmor fikk sitte i en sofa, mens Guro og jeg satt på stoler. Fargetemaet de har i den nye restauranten er så utrolig fint, og jeg elsker hva de har gjort med interiøret. De har brukt mye lyse farger, det er puter i sofaene, og på veggene henger det gammel kunst. Det er så lyst og fint der, og en utrolig koselig atmosfære.

Da vi satte oss, fikk vi bestille drikke med en gang, og så fikk vi menyene. De var kanskje noe av det beste med hele stedet 🙂 De har ikke det klassiske meny-utseende, men er laget på en utrolig stilig måte, og jeg falt pladask så fort jeg så de. Menyene var det første jeg tok bilde av da vi satte oss 🙂

IMG_5204

Maten var helt fantastisk. Jeg ble veldig glad da jeg så at de fortsatt hadde flesk og duppe på menyen, så jeg bestilte det. Guro bestilte seg kjøttkaker, som hun senere beskrev som noen av de beste hun noen gang har smakt, og farmor spiste fisk (som jeg ikke usker navnet på).

IMG_5212 IMG_5213

IMG_5214 IMG_5211

Vi fikk også brød til maten, og det var utrolig godt. Skivene var veldig store, så vi spiste bare en halv skive hver, men det smakte fantastisk.

IMG_5209

Du får store posjoner hos Husmann, så Guro og jeg orket ikke spise opp alt, men med tanke på at vi betalte under 200kr pr rett, så får man mye mat for pengene.

Husmann er helt klart et sted jeg vil tilbake til. Du føler deg så velkommen pga de hyggelige servitørene, du føler deg hjemme pga maten, og du har det koselig pga den fine restauranten. Hvis du bor i Moss og vil ha god mat, vil jeg absolutt anbefale å ta turen innom Husmann 🙂

~Pia~

 

3 kommentarer om “Middag på Husmann

 1. Michel sier:

  Så hyggelig at dere likte maten og atmosfæren 🙂
  Min mor Tone er kunstner og fikk innrede hele restauranten og helhetsinntrykket ble derfor akkurat slik vi ville ha det 🙂

  Vi har fått mange fantastiske tilbakemeldinger og dette var prikken over ién ! 🙂

  Ønsker dere hjertelig velkommen tilbake! PS: fisken som farmoren din spiste heter Boknafisk og er en torsk som er halvtørket ute i noen få uker og legges i saltvann hos oss før den serveres. Fisken får vi fra Halvors fisketradisjoner i Tromsø og er av beste kvalitet.

  Ha en fortsatt fin dag 🙂

  Mvh

  Oss hos Husmann 🙂

  Liker

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s