Hva vi alltid passer på å ha i kjøkkenskapet

I forrig uke la vi ut ett innlegg om ting vi alltid har i kjøleskapet, denne uka er det kjøkkenskapet som står for tur.

Jeg liker best å lage mat fra bunn av, ( jeg vet, hvem skulle noen gang tro det med min matlagings historie) men etter det året da jeg skrev matblogg har jeg blitt mye mer glad i det, for ikke å snakke om flinkere. Derfor er det noen ting jeg ikke kan la vær å ha i kjøkkenskapet.

IMG_4825

Når det kommer til hermetikk er det noen få ting som er helt nødvendig for meg å ha tilgjengelig. Det første er hermetiske tomater. Favoritten min er Mutti Pulpa. Jeg liker den best fordi tomatene er ordentlig moste og jeg kan bruke den til alt fra sauser til gryteretter uten å møtte mose tomatene noe mer. Vi passer også alltid på at vi har mais i skapet. Dette er mer for Pia sin skyld, for jeg liker ikke mais, men men. Så har vi også alltid tomat pure. Jeg liker egentlig den på tube best, syns det er lettere da man skjelden trenger mye tomatpure om gangen, men den er overraskende vanskelig å finne.

Noe annet jeg ikke klarer meg uten er eddik, soyasaus, riseddik og balsamico. Disse fire bruker jeg i mange sauser, gryter eller dressinger så det må jeg ha. Jeg er på god vei til og bruke opp det jeg har av soyasaus i skapet, og da denne er tom vil jeg kjøpe en variant med mindre salt. Jeg vet vi har en på Meny på Høyda, så det skal være lett å få tak i. Jeg regulerer saltet det jeg kan for å prøve og bruke mindre salt i maten.
Jeg har også glass med knust hvitløk og ingefær. Dette er jo noe vi gjerne har ferskt i kjøleskapet også, men jeg syns det er kjempe greit og lettvint å ha det stående i skapet også.
Jeg har også alltid buljongterninger liggende i skapet. Jeg bruker mest kyllingbuljong, men har alltid kjøtt-, og grønnsakspbuljong også.

Av tilbehør har vi alltid mye pasta i skapet. Sist vi var i Sverige fant jeg noe jeg har lett etter lenge, Brown Rice pasta. Dette skal visst være en sunnere form for pasta som jeg gleder meg til og prøve (når jeg kan begynne på fast føde igjen).
Har du noen erfaring med brown rice pasta legg gjerne igjen en kommentar og fortell meg hva du syns om det.
Et annet tilbehør jeg har blitt glad i er quinoa (har skrevet om dette før) som er et sunnere alternativ enn potet, pasta og ris.

Selv om jeg liker og lage mat fra bunn av selv har vi alltid noen ferdig poser med suppe i skapet. Favoritten er tomatsuppe, noe vi gjerne har i hvertfall en gang i uka.
Jeg har også alltid noen poser med havregrøt i skapet. Jeg elsker havregrøt som frokost og syns de ferdigposene er veldig gode. Jeg lager også en kald havregrøt som skal stå i kjøleskapet over natten, men som oftest bruker jeg en av de ferdigposene.
Så det siste jeg skal nevne er Rugsprø. Det er veldig godt til for eksempel magerost eller andre smøreoster. Det er tynne små knekkebrød som passer veldig bra til både frokost og lunsj.

Det var det Pia og jeg alltid har i kjøkkenskapet. Hva er noe du ikke kan klare deg uten i kjøkkenskapet?

Vi har en konkurranse med Statist.no gående i hele april. Du kan vinne et års abonnoment hos Statist.no. Sjekk den ut her.

~Guro~

 

 

Reklamer

En kommentar om “Hva vi alltid passer på å ha i kjøkkenskapet

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.