Chia frø

Den siste tiden har jeg lest mye om forsjellige sunne ting jeg kan legge til livsstilen min, så for en tid tilbake så satt jeg nesten en hel dag og holdt på med research. Jeg så på en del youtube videoer til folk jeg vet er veldig opptatt av å leve sunt. En ting jeg hørte ofte om var Chia frø.

Chia frø er bittesmå frø som eser når de blir våte og blir da litt gele aktig. De er fulle av proteiner, omega 3 og vitaminer. De smaker ingenting, så det er veldig lett å bruke det i mat og drikke uten at det påvirker smaken i det hele tatt. Noe jeg syns er veldig positivt.
Chia frø passer veldig bra i smoothies eller i havregrøt. For en tid tilbake la vi ut en havregrøt som man lager over natten i kjøleskapet, i den bruker man chiafrø, og den er veldig god.

 


(bildet er lånt fra:http://www.naturalis.no/kategorier/fro-kjerner-bipollen/chia-fro-detail )

Lurer du på noe om chia frø finns det mye informasjon på nettet. Søk på Google eller på Youtube, mulighetene er mange 🙂

Har du brukt chia frø før? Hva brukte du de i?

~Guro~

Reklamer

3 kommentarer om “Chia frø

  1. Tilbaketråkk: Chia frø | Blopp.no
  2. Stine sier:

    Jeg har brukt chiafrø i brød, har laget chiapudding til frokost og hatt det i smoothies 🙂 Masse omega fettsyrer i det, men litt uvant å bruke, syns jeg.

    Liker

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s