Vår 17. mai

Som sikkert veldig mange andre har vi faste tradisjoner på 17. mai. Våre inkluderer både familie og venner, begynner rett etter barnetoget, og varer stort sett hele dagen.

Vi starter 17. mai med bløtekake. De siste årene har jeg ikke vært i byen og sett på barnetoget. Jeg pleier heller å sove litt lenger, og gjøre meg i stand til å møte familien for å spise bløtekake. Dette er en tradisjon vi har hatt siden vi var små. Når barnetoget er ferdig møttes vi hos mormor og bestefar og spiste bløtekake. De senere årene har vi møttes hos mamma og pappa, men bløtekake blir det uansett. Nå som vi er eldre er vi alltid sammen med vennegjengen på kvelden, så det er koselig å beholde en tradisjon sammen med familien også.

Midt på dagen har vi et par timer ledig før vi skal til Kenneth og Christine å grille. Før gikk vi alltid ut og spiste, men de siste 5-10 årene (husker ikke nøyaktig når vi sluttet) har vi heller dratt hjem til Kenneth og Christine og spist der. Vi tar med det vi selv vil grille, og koser oss sammen alle sammen. Spesielt nå som vi har så mange barn i vennegjengen er det mer koselig å være hjemme hos noen enn på en restaurant.

Dette er også sånn morgendagen vår ser ut – men det er et par forandringer. Vi begynner dagen kl 08 i morgen for vi har blitt invitert med på 17.mai-frokost hos noen venner av mamma og pappa, og etter toget blir det nok en form for dessert, men kanskje ikke bløtekake. Siden Guro ikke kan spise det, blir det veldig mye til overs hvis vi skal lage en hel bløtekake, men vi finner nok noe annet godt vi kan lage 🙂 Kanskje cupcakes? 🙂

Vi skal sove hos mamma i natt siden dagen begynner så tidlig i morgen, så i kveld må jeg finne fram hva jeg skal ha på meg, og pakke ned alt av sminke og andre ting jeg skal ha med meg, men før det skal vi til Sverige sammen med pappa, så jeg må begynne og gjøre meg i stand.

Hvis dere fortsatt ikke vet hva dere skal ha på dere i morgen, kan dere sjekke ut Lookbooken vi har laget med klær fra Alexis Mote. Vi har også lagt ut en video med frisyreforslag, og på onsdag viste vi dere et eksempel på sminke og neglelakk dere kan bruke i morgen.

Håper dere har en fin lørdag, og en flott 17. mai.

Hva er deres tradisjoner på 17.mai? Legg gjerne igjen en kommentar og fortell oss om dem 🙂

~Pia~

Reklamer

2 kommentarer om “Vår 17. mai

  1. Kine sier:

    Står tidlig opp og fikser hår og make up, før bunaden taes på, så drar til mamma også går vi til bygdetunet for å se på toget. Etter det er det hverandaen til mamma som gjelder:) samles slekta der og spiser pølser og vafler. kanskje også pølse i vaffel:) God 17 mai;)

    Liker

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.