Guros vektreise | Gastric Sleeve: Hva jeg spiste rett etter operasjonen

I dag er det fire uker siden jeg ble operert. Det har gått veldig bra etter operasjonen, veldig lite vondt og ikke noe særlig ubehag. Er veldig lettet over det må jeg innrømme.

De tre første ukene etter operasjonen er det kun flytende kost man skal ha i seg, så kan man gå over til most mat (uten klumper) i to uker før man begynner på vanlig mat igjen. I dette innlegget tenkte jeg at jeg skulle fortelle litt om hva jeg spiste rett etter operasjonen, de tre første ukene da jeg bare skulle ha i meg flytende.

Fresubin Proteindrikk


(bildet er lånt fra: http://www.sw-privatsalg.dk/shop/energidrik-m-fibre-1739p.html)

Disse drikkene er veldig gode, særlig denne med sjokolade smak. De kan kjøpes på apoteket for rundt 35 kr pr stk. Jeg drakk disse til så å si hvert måltid den første uka. Hver av drikkene har 20 g protein, og proteiner er noe av det viktigste at vi får i oss etter operasjonen.
Etter den første uka ble jeg veldig lei smaken, og jeg fikk de ikke ned lengre. Så jeg måtte finne på noe annet å spise. Men jeg anbefaler at hvis du skal gjennom samme operasjon som meg, eller gastric bypass, at du smaker på disse. Det er en fin måte å få i seg proteinene på.

Protifar Proteinpulver


(bildet lånt fra: http://www.apotek1.no/produkter/protifar-proteintilskudd-pulver-225g-991414p)

Dette er en annen fin måte og få i seg ekstra proteiner. Dette pulveret kan blandes inn i supper eller drikker, og det smaker ingenting. Jeg brukte dette også de første ukene, men var ikke helt fornøyd med konsistensen det ga suppene. Syns det ble litt for mye klumper, fikk liksom aldri blandet det inn nok.

Kyllingsalat

11269723_10155614213065078_396504514_n

En jeg gikk på startkurset sammen med anbefalte meg å prøve denne kyllingsalaten. Hun hadde laget seg denne og den var veldig god syns ho og det var den også. Var dessuten veldig godt med noe annet enn bare proteindrikke 🙂jeg kokte to egg, tok 2-3ss mager skinkeost (proteinberiket) på tube, 2ss kvarg/mager kesam og litt ekstra lett melk til rett konsistens. Brukte stavmixer`n

Det du trenger er:
2 kokte egg
2-3 ss mager skinkeost (proteinberiket) på tube
2 ss naturell gresk yoghurt, kvarg eller mager kesam
litt ekstra lett melk eller Styrk melk til riktig konsistens.

Kjør alt i en mikser eller med stavmikseren slik at det ikke blir noe klumper og den er passe flytende.

Rett i koppen supper


(bildet lånt fra: http://www.consuming.co/author/consuminglive-no/page/30/)

Rett i koppen er noe jeg brukte litt av. De er veldig kjekke, man lager ikke så mye på en gang og de er veldig gode. Spiste mest av tomatsuppen. Disse må siles før man kan spise de, sånn at man ikke får med noen klumper. Disse er også veldig kjekke og blande inn litt proteinpulver i hvis man vil ha det. Eller man kan lage suppene på Styrk melk.
Jeg lagde også mye vanlig tomatsuppe fra Toro når Pia skulle spise det samme som meg. Og da tok jeg alltid litt mindre vann enn det som stod på posen, og tok resten i Styrk melk.

Asiatisk kyllingsuppe

11297781_10155614213115078_110741038_n

Denne suppen fant jeg i et hefte vi fikk fra sykehuset med forslag til flytendekost. Den er super god, med en frisk og ganske sterk smak. Du kan selvfølgelig gjøre den mindre sterk ved å ikke ha så mye curry paste i.

Det du trenger: (ca 4 posjoner)
6 dl hønsebuljong
2 kyllingfileer
1 sjalottløk
1 ss margarin
2 ts rød curry paste
2 ss hvetemel
4 dl ekstralett melk eller Styrk melk
1 ts paprikapulver
2 hvitløksfedd
pepper

Jeg skar opp kyllingfiletene i ganske små biter, så lot jeg de koke i hønsebuljongen i ca 20 minutter. Så freste jeg den finhakkede sjalottløken i smøret i et par minutter før jeg hadde i curry pasten. Så hadde jeg løken og currypasten over i buljongen. Deretter blandet jeg melet inn sammen med melken og vispet dette inn i buljongblandingen. Så skal alt små koke i 3-5 minutter. Så kan man smake til med pepper og hvitløk.
Før man spiser kjører man suppa i en foodprosessor eller med stavmikseren. Hvis du ikke får suppen helt flytende, sil den før du spiser.

Styrk melk


(bildet lånt fra: http://tangram.no/projects/styrk/)

Denne melken er veldig grei å bruke etter operasjonen. Der er en fettfri melk med ekstra kalsium og protein. Den er også helt grei og drikke. Man får den også med kakaosmak, men den kan man jo holde seg unna hvis man skal bruke den i matlaging 🙂

Arla Protein Melkedrikk

11291838_10155614377985078_1536057158_n

Dette har vært redningen min. Den er så utrolig god, og i en flaske på 500ml er det 26 g proteiner. Det er ikke mye sukker i den og den smaker helt ærlig som vanlig sjokolademelk.
Jeg kjøper den på Nordby matbutikken på Nordby senteret i Sverige. Det koster 30 kr for to flasker. Så får du sjangsen så ville jeg testet de.

Guros vektreise: En oppdatering etter operasjonen

Håper dette kan være til hjelp for noen som har tatt en gastric bypass eller sleeve operasjon.

~Guro~

 

Reklamer

En kommentar om “Guros vektreise | Gastric Sleeve: Hva jeg spiste rett etter operasjonen

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.