Guros vektreise | Gastric Sleeve: Hva jeg spiste da jeg bare kunne spise most mat

Etter at jeg hadde bare spist flytende i tre uker (les om det jeg spiste her), var det tid for to uker  med bare most mat. Maten skulle fortsatt ikke ha klumper, men den trengte ikke være helt flytende. Det skal sies at noen av de tingene jeg spiste var kanskje ikke så most og klumpfrie som de skulle vært, men jeg tygde maten godt og passet på at jeg ikke tok for store biter.

Det første jeg spiste da jeg kunne gå over til most mat var potetstappe fra Go Bua i Moss. Det var så utrolig deilig å spise noe som ikke var flytende. Jeg orket en kule med potetstappe og så var jeg mett, men det gjorde ikke noe. Det lille jeg orket var så verdt det.

Eggerøre er også noe jeg har spist mye av. Jeg lagde eggerøre av to egg og styrk melk. Jeg hadde ikke noe smør eller olje i stekepanna da jeg stekte det for å spare på kaloriene. Sammen med eggerøren hadde jeg gjerne litt mager cottage cheese eller litt tunfisk i vann. Da holdt eggerøren til to måltider. En annen ting jeg hadde ved siden av eggerøren var en halv most avocado. Avocado er noe jeg er veldig glad i og jeg syns det er veldig godt til egg.

På 17. mai var vi på grilling hos Kenneth og Christine. Mens de andre grillet koste jeg meg med most fiskepudding med en urtedipp til. Det var veldig godt, og jeg savnet ikke grillmaten i det hele tatt.

En annen ting jeg prøvde meg på var tandori gryte fra Toro. Jeg brukte stavmikseren til å mose kyllingfileten og da gikk det helt fint an å spise den. Jeg prøvde meg også på fullkornsris (også tatt med stavmikseren), men det likte ikke magen min helt. Ble veldig tungt, så jeg holdt meg til kyllingen og sausen, som gikk veldig bra.

De to ukene på most mat hadde ikke så mye variasjon, men jeg holdt meg også til mye proteinmelk og yoghurt. Hadde gjerne bare to moste måltider om dagen, mens de andre var flytende. Jeg vet ikke helt hvorfor jeg ikke spiste most mat til flere av måltidene, men det flytende hadde liksom blitt en vane.

Nå er jeg over på å spise vanlig mat igjen, altså mat som ikke må moses eller gjøres flytende. Alt har gått veldig bra, har ikke hatt dumping eller noe reaksjon på noe som helst. Jeg spiser selvfølgelig ikke som jeg gjorde før operasjonen. Noen ting holder jeg meg unna og andre ting har jeg begynt og spise mer av. Uansett så er det veldig deilig å spise mat uten å tenke på om jeg kan bruke stavmikseren på den. Posjonene er mye mindre enn før, men magen blir god og mett og da er jeg fornøyd jeg 🙂

Har du noen spørsmål om maten jeg spiste eller operasjonen legg igjen en kommentar. Jeg svarer mer enn gjerne på spørsmål 🙂

~Guro~

Reklamer

3 kommentarer om “Guros vektreise | Gastric Sleeve: Hva jeg spiste da jeg bare kunne spise most mat

 1. Therese sier:

  Hei. Hva spiste du etter most mat? Altså da du skulle begynne å spise normalt 5 uker etter operasjonenen? 🙂
  Jeg bor alene så trenger litt tips til hva jeg kan spise da jeg skal begynne på vanlig kost. Og hvor mye Evt man skal lage av middag osv. Porsjoner. 🙂

  Liker

  • norwaytwins85 sier:

   Jeg begynte forsiktig med myk mat hvis det gir noe mening. Det som kan være lurt er å lage middager du kan bruke flere dager. Enten to middager eller middag og lunsj. Diverse former er kjekt, eller gryteretter kanskje 🙂

   Liker

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.