Klesstil – min egen eller ufrivillig?

I dag tenkte jeg at jeg skulle snakke litt om noe jeg har tenkt på en stund. Første gangen jeg kom på det var da jeg satt og så på noen antrekksforslag på en Facebookside. Det var så mange fine antrekk der, og jeg satt og plukket ut de jeg hadde gått med selv. Etter en stund stoppet jeg opp og så igjennom de jeg hadde likt. Mange av dem var så annerledes enn sånn jeg egentlig kler meg. Det fikk meg til å tenke på om jeg faktisk har min egen klesstil eller om jeg har en ufrivillig stil hvor jeg må gå med det som er tilgjengelig for meg.

Det er ingen hemmeliget at jeg er en stor dame, så derfor må jeg jo litt opp i størrelser når jeg handler klær. (Det begynner og hjelpe nå, og jeg bruker mindre størrelser enn før, men det er liksom ikke poenget i dette innlegget.) Jeg har jo mye klær jeg bruker, men jeg har etterhvert skjønt at hadde alle de klærne du kan finne på H&M eller Lindex vært tilgjennelig i store størrelser også, hadde jeg ikke hatt de samme klærne som jeg har i dag. Jeg hadde hatt mye mer olabukser, høyhalsede gensere, gensere med trekvart erm osv.
Nå er det ikke sånn at jeg prøver og påstå at det ikke finnes olabukser der ute som passer meg, men jeg tenker heller på bukser som ser bra ut på. De buksene som finnes i store størrelser er gjerne helt uten form. De følger ikke formene mine, de bare henger ned med sine rette kanter og ikke mye flatterende form. Sånn er det gjerne med mye av klærne i store størrelser. Tskjortene er helt firkantet og man ser gjerne større ut enn det man er. En annen ting er alt mønsteret. Ja, vanlige klær i små størrelser har mønster de også, men jeg syns det er ekstra mye på de store størrelsene. Jeg har aldri villet gå med for mye mønster, har alltid følt at det trekker oppmerksomheten mot magen min. Og den har jeg egentlig hatt lyst til at skal syns så lite som mulig.

Den største forskjellen mellom min «gamle» klesstil og den nye er at jeg har fått mye mer sansen for kjoler. Jeg har aldri likt å gå i kjole, mye fordi jeg syns ikke de sitter noe fint på meg. Nå som jeg har gått ned i vekt finner jeg kjoler som ser bedre ut, og da er jeg mer villig til å bruke de.

Det skal nevnes at det finnes butikker som har klær som er laget for store størrelser, med klær som sitter bra på og som er veldig fine, for eksempel Zizzi eller Alexis Mote. Men det er jo en liten negativ side med disse butikkene, og det er jo at de gjerne er ganske dyre. Men for meg er det absolutt verdt å legge litt mer penger i en bukse eller genser som sitter bra på, enn en jeg ikke føler meg vel i i det hele tatt. Det er i hvertfall min mening.

Så… Er dere enige eller er jeg helt på jordet? Legg igjen en kommentar 🙂

~Guro~

Reklamer

En kommentar om “Klesstil – min egen eller ufrivillig?

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.