Hjemmelagde ispinner

I dag skal jeg vise dere en kjapp og enkel måte å lage is på. En av de tingene jeg er veldig glad i er is, men etter operasjonen så skal jeg jo ikke ha så mye av det. Det fikk meg til og tenke på om det var en sunnere type is jeg kunne få tak i. Da kom jeg på disse formene mamma hadde da vi var yngre, de som vi helte saft i og la i fryseren. Jeg fant sånne former på Ikea da jeg var der så det passet kjempe bra.

Jeg valgte og lage to forskjellige, en av Zeroh! saft og en av Youghurt.

Det man trenger er:
Isformer
Saft
Yoghurt
Bringebær (eller en annen type bær)

IMG_5038

Det første jeg gjorde var å fylle yoghurt i to av formene. Et beger yoghurt fylte to isformer. Jeg brukte en skje for å ta yoghurten over i formene, hadde jeg helt den over så hadde det bare blitt klin.

IMG_5049

IMG_5051

Så kunne jeg bare sette på lokket.

IMG_5052

Da jeg skulle lage de med saft hadde jeg først et bringebær som jeg tredde ned på hver av pinnene/lokkene.

IMG_5054

Så hadde jeg ferdig blandet saft i de fire siste isformene. Jeg blandet en ganske sterk saft sånn at isen skulle få litt smak.

IMG_5055

IMG_5056

Så satte jeg på lokkene på resten av isformene.

IMG_5057

Så bar jeg de forsiktig bort i fryseren hvor de skulle få stå til de hadde stivnet. (Er best å la de stå over natten)

IMG_5060

Og vips så hadde jeg en mye sunnere is som jeg kan lage meg i sommer og nyte med god samvittighet. 🙂

Hva er din favoritt is om sommeren?

~Guro~

Reklamer

En kommentar om “Hjemmelagde ispinner

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s