Eggehviter

I det siste har jeg sett en del youtube videoer og lest en del på nettet om sunne frokoster. En ting jeg ofte kommer over er eggerøre/omelett laget på bare eggehviter. Dette gjorde meg nysgjerrig og jeg ville gjerne lese mer.

Det viser seg at de fleste kaloriene i et egg er i eggeplommen, mens det fins masse protein i eggehviten. Nå etter operasjonen er det veldig viktig at jeg får i meg nok proteiner, og at jeg passer på kaloriene, derfor tenkte jeg at jeg skulle prøve meg på det å bare bruke eggehvitene.
På Nordby senteret, på matbutikken, fant jeg flasker med ferdig skilte egg. Man kan selvfølgelig gjøre det raskt selv også, men jeg bestemte meg for å kjøpe en sånn flaske. Så slapp jeg å betale for eggeplommene som jeg bare skulle kaste alikevel. 🙂 Jeg kjøpte den da Pia, mamma og jeg skulle til Fjällbacka, og lagde eggerøre til oss til frokost en av dagene vi var der. Jeg hadde glemt å ta med meg salt og pepper så den ble litt smakløs, men jeg hadde i litt spinat i steden for. Det ble kjempe godt, og det er noe jeg har laget flere ganger.

Man kan også bruke bare eggehviten når man lager mat eller baker, noe som er veldig greit. Er kjekt å kunne kutte kalorier der det er mulig. Jeg har ennå ikke prøvd meg på akkurat dette, men kommer til å gjøre det i fremtiden.

En annen fordel med å bare bruke eggehviten er at den inneholder ikke noe kolesterol, og det er jo veldig positivt.

Har du prøvd eggehvite eggerøre?

~Guro~

3 kommentarer om “Eggehviter

  1. Tilbaketråkk: Eggehviter | Blopp.no
  2. Christian sier:

    Hei!

    Kom over innlegget deres, og ville bare informere om at det finnes 100% ren eggehvite på flaske/dunk i Norge! Fra Norske frittgående høner og det hele 🙂 Vet ikke om det er i butikken enda, men kan kjøpes på http://www.ultimight.no

    – Christian

    Liker

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..