Youtube: Mat

Som dere vet ser vi veldig mye på Youtube-videoer. Det er en av grunnene til at vi ville begynne og lage videoer selv også. Vi ble så inspirert av de vi liker å se på. Vi har nevnt flere av youtuberne vi følger flere ganger, men ofte handler det da om de som snakker om sminke og sånne ting. Noen som ikke har fått nok oppmerksomhet, er matyoutuberne (kanskje ikke et ord som fins i det norske språket, men jeg tar meg den friheten til å legge det til).

Det er baktanken med dagens blogginnlegg, så derfor har jeg plukket ut de matyoutuberne jeg ser mest på, pluss siden jeg aldri har vært veldig flink til å holde meg til reglene, kommer jeg også til å inkludere en ekstra youtuber på slutten. Han er ikke matyoutuber, men bakevideoene hans er virkelig verdt å se på. Forklarer mer etterpå.

Sorted Food

Dette er en av de første kanalene jeg abonnerte på. Sorted Food består av 4 kompiser fra England som lager mat sammen: Ben (kokken), Jamie, Mike og Barry. De er helt fantastiske å se på. Ikke nok med at de lager veldig mye god mat, men det er utrolig morsomme, så det er ren underholdning fra sekundet det starter. Guro og jeg har prøvd flere av oppskriftene deres, og da jeg bodde i Newcastle kjøpte jeg den første kokeboka deres. Så utrolig mange fine oppskrifter 🙂 De har nå gitt ut flere kokebøker, og de har også en app som heter Sorted Food (finn den i app store).

Det jeg liker best med disse gutta er at de gjør ikke ting komplisert. De viser selvfølgelig retter i forskjellige vanskelighetsgrader, men det er bare noe med måted de gjør det på som får det til å se så lett ut. De får deg til å tro at du også kan få det til 🙂 Jeg vil virkelig anbefale dere å ta en titt innom kanalen deres 🙂

Laura Vitale

Hvis du liker itaiensk mat, bør du klikke her. Hun lager andre ting også, men siden hun er fra Italia, og har vokst opp i en familie som lagde mye mat, er hun helt genial på de italienske rettene. Hun er også veldig flink på det å gjøre ting enkelt og lett å forstå… sånt liker jeg 🙂 Hun har blant annet en del sandwich-oppskrifter som ser helt utrolig ut.

Guro og jeg har prøvd en del av oppskriftene hennes også, og de er ikke vanskelige å lage. Laura har noen oppskrifter som kan være litt kompliserte, men det er fordi det er mye som må gjøres, og oppskriften tar tid, men det er typiske eksempler på de videoene jeg bare ser på og ikke prøver å lage 🙂

Jamie Oliver

Kan man egentlig snakke om mat uten a nevne Jamie Oliver? Han er en av de første tv-kokkene jeg husker at jeg så på fast. Hvis ikke jeg husker helt feil hadde han et program de sendte på tvnorge.

Nå har han også startet flere youtubekanaler, og den jeg skal fortelle dere om er en han kaller FoodTube. Det er jo ingen hemmelighet at Jamie Oliver er flink til å lage mat, men han er også veldig morsom. På denne youtubekanalen samarbeider han også med andre youtubere.

Bonus: Jim Chapman

Jeg nevte på førsten at jeg skulle ha med en ekstra på slutten, og det er Jim Chapman. Som jeg også nevnte, blir han en bonus fordi han er egentlig ikke en matyoutuber. Jim lager videoer om mye forskjellig, men innimellom lager han videoer som han kaller Baking with Jim. Han gjør det så morsomt, og favorittvideoen min er den der han baker sjokoladekaka fra boka/filmen Matilda av Roald Dahl 🙂

Jim er en av favorittyoutuberne mine uansett, så jeg syns det er ekstra gøy når han legger ut en bakevideo 🙂

Dette er de matyoutuberne jeg syns det er verdt å nevne. Hvis du vet om noen andre jeg bør sjekke ut, så legg igjen en kommentar. Jeg leter alltid etter mer å se på, og det er så kjekt når man skal finne ut hva man skal lage til middag 🙂

~Pia~

En kommentar om “Youtube: Mat

  1. Tilbaketråkk: Youtube: Mat | Blopp.no

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..