The land of stories: The Wishing spell

Chris Colfer er et geni. Ikke nok med at han er en veldig flink skuespiller, men han er en helt fantastisk forfatter. Han har skrevet en bok som heter Stuck by lightning, men den har jeg ikke lest. Jeg har sett filmen, og den var veldig fin – litt spesiell, men fin. De bøkene jeg har lest, er The land of Stories-bøkene. Hittil har det kommet 4 stykker, men den fjerde har kommet nå i sommer, så den har jeg ikke fått lest ennå.

Jeg har hørt på de 3 første bøkene nå i sommer for å friske opp hukomelsen før jeg begynner på bok 4. Jeg hører på dem i Audible appen min, og det er så deilig å bare høre, for da kan jeg gjøre andre ting samtidig. Jeg trodde ikke jeg kom til å like lydbøker fordi jeg alltid har vært så glad i å lese, men det er helt genialt.

Jeg vil gjerne fortelle dere om dem, og begynner selvfølgelig med bok 1 – The wishing spell.

Plot: (noen spoilere!)

Tvillingene og Connor Bailey er to normale barn på 13 år, helt til de blir kastet inn i en verden de trodde de kjente så godt. Connor og Alex blir transportert inn i eventyrboken de fikk i bursdagsgave av bestemoren sin (hvem har vel ikke drømt om å oppleve det?). Samtidig som de må venne seg til en helt ny verden, må de kjappe seg å finne en vei hjem før de blir spist av ulver eller ender opp som slaver for trollkongen. Connor er veldig opptatt av å komme seg hjem, mens Alex gjerne vil utforske eventyrverdenen mer, og treffe alle de hun har lest om siden hun var liten.

Svaret for å komme seg hjem viser seg å være The Wishing Spell – de må finne flere gjenstander som sammen danner en trylleformel som vil oppfylle ett ønske, men de må kjappe seg. De er ikke de eneste som vil ha ønske sitt oppfylt.

De møter mange på veien, og danner vennskap for livet. En snakkende frosk, Gullhår på rømmen, og en veldig selvopptatt Rødhette er bare noen av de karakterene de møter, så til og med Connor må innrømme at de får mange spennende opplevelser.

IMG_2319

Min mening:

Jeg vil begynne med å understreke at jeg elsker eventyr og Disney. Jeg nevner Disney fordi mange av eventyrene har blitt Disneyfilmer også, og det var takketvære Disney at jeg falt for historiene til Snøhvit og Askepott. Hvorfor jeg nevner dette er fordi jeg tror det er en av grunnene til at jeg elsker disse bøkene. Ikke nok med at Chris Colfer er en genial forfatter, men jeg elsker at bøkene handler om eventyrkarakterer som jeg har vokst opp med. Jeg er nok litt som Alex. Jeg skjønner godt at hun vil ta omveier på jakten etter The Wishing Spell. Hadde jeg noen gang endt opp i en verden full av mine favorittkarakterer hadde jeg nok ikke hatt det veldig travelt med å finne veien hjem.

The Land of Stories bøkene passer veldig bra til barn og ungdommer (og tydligvis 30åringer). Det er ren underholdning å lese om de forskjellige eventyrkarakterene som du kjenner så godt fra andre steder, men så får man plutselig en annen vri i disse bøkene. Jeg er veldig glad i å lese disse nye versjonene av eventyrkarakterer. Jeg tror det er derfor jeg likte filmen Maleficent (der vi får se en litt annen vri på historien om «skurken» fra Tornerose.

Chris Colfer har funnet en genial måte å inkludere så mange som mulig av de klassiske karakterene, men man møter også nye karakterer som man faller for (Froggy). Bøkene er morsomme, spennende og man blir også litt rørt innimellom 🙂 Som jeg nevnte tidligere så har jeg hørt på dem på Audible. Det er Chris Colfer som leser bøkene, og det er jeg så glad for. For det første er han kjempe flink til å gjøre om stemmen sin til de forskjellige karakterene (det hjelper nok at han er skuespiller), men dette er karakterer han har laget i hodet sitt, og hvem vet bedre hvordan de høres ut enn forfatteren? At det er Chris selv som leser er en av grunnene til at jeg liker å høre på dem, i steden for å lese dem, for jeg har bøkene også. Jeg ville legge med en link til hvor dere kan kjøpe dem dere også, men jeg fant de bare på engelsk.

Jeg kommer til å skrive om de andre bøkene også, så tankene mine om bok 2 kommer til uka en gang.

Har du lest disse bøkene? Hvis ja, hva syns du og hvem er din favorittkarakter?

Ha en fin helg alle sammen 🙂

~Pia~

Reklamer

3 kommentarer om “The land of stories: The Wishing spell

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.