Skolestart: Våre tips til skolestart

Dette er siste innlegget i Skolestart-uka vår her på bloggen. Det har vært veldig moro og lage disse innleggene. Husk at Skolestart Giveawayen vår holder på frem til søndag, så det er ennå tid til å melde seg på 🙂

Uansett om du skal tilbake til skolen du gikk på i fjor, eller om du skal begynne på ungdomsskolen eller videregående for første gang. Her er noen tips til skolestart.

 1. Vær snill og grei
  Dette høres kanskje litt dumt ut, men mange må faktisk minnes på dette. Ikke vær en av dem som snakker stygt om andre, eller som ikke er inkluderende. Vær blid og hyggelig mot alle. Jeg tror skoletiden blir mye hyggeligere hvis man møter mennesker med et smil i steden for et stygt blikk.
 2. Si i fra hvis ting ikke er så hyggelig
  Hvis du er så uheldig at ikke alle er like hyggelig og snille mot deg, si i fra så fort som mulig. Ikke gå og ha det vondt på skolen, si i fra. Du fortjener og kunne ha det fint på skolen du også, akkurat som alle andre.
 3. Si stopp
  Det siste tipset jeg vil si noe om er at man skal si stopp hvis man ser at noen ikke blir behandlet så bra. Det er ikke lett og blande seg i en mobbesituasjon, det skjønner jeg. Kanskje de som mobber snur mobbingen mot deg, eller kanskje de ler av forsøket ditt. Men stol på meg, det er verdt å si i fra. Snu heller situasjonen. Hvis det var du som ble mobbet, hadde du ikke villet at noen skulle si i fra, at noen skulle forsvart deg? Tenk litt på det…
 4. Ha det moro
  Husk på å ha det gøy mens du går på skolen. Ja, det er mye lekser og jobbing, men det er også mye moro med å gå på skolen. Vær sammen med vennene dine, få nye venner, kos deg. Like viktig det som lekser spør du meg.
 5. Jobb hardt
  Jeg skal innrømme at dette punktet er tatt med fordi jeg hadde ønskt at dette var nor jeg hadde gjort selv. Jeg skulle ha vært flinkere på skolen, så derfor kommer det som et tips til dere. Jeg sier ikke at dere skal bare jobbe med skole hele tiden, men jobb hardt og vær flinke. Det lønner seg 🙂
 6. Ta vare på opplevelsene
  Skolen tar opp så mange år av livene våre at man får mange opplevelser og minner som vil vare livet ut. Vi møter mennesker vi er venner med i noen år, og mennesker vi er venner med resten av livet. Ta bilder, skriv ned ting du ikke vil glemme og ikke minst, nyt skoletiden.

Det var mine tips til skolestart. Har du noen tips så legg de igjen i kommentarene 🙂

~Guro~

En kommentar om “Skolestart: Våre tips til skolestart

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..