Meal Prep

Jeg har sett mange videoer på Youtube om Meal Prep. Jeg syns det så veldig interessant ut, og ville undersøke det mer for å se om det var noe vi kanskje kunne begynne med.

Hva er Meal Prep?
Det første jeg måtte finne ut av var hva meal prep egentlig er. Så da var det bare en ting å gjøre, sette seg ned og se på enda flere youtube videoer. Jeg kunne brukt gode, gamle google også, men så heller på youtube.
Sånn som jeg har forstått det er meal prep at man gjør klar måltidene sine for hele uka på en dag. På denne måten kan man spare både tid og penger.

Hvordan fungerer det?
Jeg har ennå ikke prøvd denne metoden ennå, har lyst til å lese litt mer om det, og se noen flere videoer før jeg prøver meg. Men det man gjør er at man lager opp middager og lunsj måltider for hele uken på en gang.
For eksempel så kan du lage kylling til lunsjene og fisk til middagene ( eller man kan mikse de litt). Så finner du ut hvordan tilbehør du vil ha. Om du vil bruke ris, poteter eller pasta. Det siste man gjerne har med er grønnsaker. Så når alt er ferdig fordeler du det i passende bokser (for eksempel tuppewear) og setter alt i kjøleskapet. Boksene må være helt tette slik at maten holder seg hele uka.
Da har man mat hele uken, og det eneste man trenger og gjøre er å varme opp maten før man skal spise den.

Hva trenger man?
Man trenger selvfølgelig den maten man vil ha, og mye krydder for å kunne sette god smak på kjøttet eller fisken.
Så trenger man bokser som man kan ha maten oppi. Jeg kjøpte mine bokser på Jula for 5 kr stykke, men den type bokser man kan bruke kan man få tak i flere steder. Ikea for eksempel.


(bildet lånt fra: https://www.jula.no/catalog/hjem-og-husholding/husholdningsartikler/matoppbevaring/matbokser/plastboks-810678/)

Dette er de jeg har tenkt til og bruke. Du kan finne de her.

Som sagt så har jeg ikke prøvd dette selv ennå, men ville skrive et innlegg om det alikevel. Kanskje det er flere som vil prøve?
Si gjerne i fra om dette er noe dere vil se mer om. Flere innlegg eller om jeg skal lage videoer om det 🙂

~Guro~

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..