Geocaching

Jeg trodde aldri jeg kom til å si at jeg har gått tur i 2 1/2 time og så vidt merket det, men det kan jeg si nå… det har til og med skjedd flere ganger. Thank you Geocaching 🙂

Jeg viste ikke hva geocaching var før mamma forklarte det til meg før sommeren. Mamma jobber sammen med en som driver med det, og han hadde sagt til mamma at vi også burde prøve det, og det ville vi jo gjerne. Det begynte da vi var i Fjällbacka i sommer, og etter det har vi blitt helt hekta.

Hva er geocaching?

Det kan være litt vanskelig å forklare, men det fins utallige nettsider om dette, så hvis jeg ikke forklarer der godt nok er det bare å søke på google og så får du opp mer informasjon enn du noen gang vil trenge 🙂

Geocaching foregår over hele verden, og du finner det overalt. Det er små poster du må finne ved hjelp av en app. På appen får du kart og hint om hvor den er gjemt, og så må du finne den. De kan være hva som helst, og hvor som helst. Vi har måttet klatre i fjell og trær, og det er kjempe gøy. Geocacher kommer i alle mulige størrelser, og noen kan være veldig vanskelig å finne.

Når du har funnet en post, må du registrere det på appen, og som regel ligger det et lite ark eller en liten blokk som du skriver navnet ditt på. Guro, mamma og jeg er Team GuPiEk 🙂

Utstyr?

For å holde på med geocaching trenger du egentlig ikke noe mer enn appen på telefonene din. Det kan være greit å ha med seg en penn/blyant for det er ikke alle postene som er store nok til at det ligger en penn med i boksen. Jeg vil også anbefale å ha med kamera (eller ta bilder med telefonen). Dette er ikke noe man må gjøre, men jeg syns det er veldig morsomt å ta bilder så vi har minner fra turene våre 🙂

IMG_1193 IMG_2511

IMG_2136

IMG_2509 IMG_2516

Som jeg nevnte over, finner du geocach-poster i hele verden. Vi har funnet flere i Fjällbacka, og når vi skal til London i november, skal vi se etter flere da også 🙂

Vi har gått flere turer på over to timer, en på Alby der vi fant 3 poster, og en på Krapfoss der vi fant 10 stykker. Som dere skjønner vil det variere hvor mange man finner, men du har det så gøy at du glemmer tid og sted. Vi har også klatret steder som vi aldri ville gått, bare fordi du blir så opphengt i å finne de at du tøyer grensene dine litt.

Mamma, Guro og jeg storkoser oss med geocaching, og det er virkelig noe jeg vil anbefale alle å prøve. Det er spennende og gøy, men det er også en fin måte å trene på.

Noen andre som holder på med Geocaching? Hvis det er noe mer du lurer på, så legg igjen en kommentar så kan vi enten filme en Q&A video med Geocaching som tema, eller så svarer vi på kommentaren din. Dette er helt klart ikke det siste dere vil høre om geocaching på denne bloggen 🙂

~Pia~

 

2 kommentarer om “Geocaching

  1. Tilbaketråkk: Geocaching | Blopp.no

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..