Blåbærpai

Jeg vet ikke om jeg tror på sjebnen og sånne ting… Ja, jeg skal innrømme at noen ganger tenker jeg hva annet kan ha gjort at akkurat dette skjedde, eller hva gjorde at jeg var ment til å møte akkurat disse menneskene, men jeg dytter det bakerst i hodet. Sånne spørsmål er alt for kompliserte. Jeg er i steden bare takknemlig for at jeg har de venne jeg har, og glad for de forholdene og opplevelsene jeg har hatt i livet (hittil). Er det en ting jeg tror på så er det at alle du møter og blir kjent med lærer deg noe. Noen lærdommer er små, og kan virke ubetydelig, mens andre er mye viktigere, og noe du tar med deg resten av livet. Jeg var i et forhold i nesten 7 år, og lærte ufattelig mye om meg selv, og kanskje det viktigste jeg fikk ut av det, untatt en venn for livet (eller to nå som jeg har blitt kjent med den nye kjæresten hans), er denne blåbærpai-oppskriften 🙂 Jeg vedder på at dere var litt forvirret et øyeblikk – Hvorfor babbler ho i vei om forhold og livets når overskriften er blåbærpai?

Blåbærpai er en av favorittdessertene mine om sommeren, men jeg sier ikke nei takk til et stykke om vinteren heller – vil jo ikke være frekk 🙂 Derfor ville jeg gjerne dele oppskriften med dere. Det er ikke vanskelig, og hvis du ikke vil lage bunnen selv, kan man få kjøpt butterdeig i fryseavdelingen i dagligvarebutikker.

Paibunn:

  • 3 dl hvetemel
  • 100 gram sukker
  • 3 ss kaldt vann

11938941_10153761421001055_1980428456_n

Jeg lager bunnen i foodprocessoren min, det er så mye enklere! Bare ha i alle ingrediensene og sett den på full guffe til deigen har samlet seg.

Fyll:

  • 400 fram blåbær (du kan bruke ferske eller frossene (Jeg pleier å bruke frossene, men tar de ut av fryseren litt før jeg skal bruke de så de tiner litt, ellers har jeg opplevd at bunnen blir ferdig før blåbærene blir varme)
  • 1 dl sukker
  • 2 ss potetmel

Ta fram paiformen og kjevl ut deigen så den dekker bunnen og kantene på formen. Bland fyller sammen i en bolle (sukker og potetmel bær være jevnt fordelt på alle blåbærene), og hell det i formen. Bruk resten av deigen til å lage rutenett over blåbærene.

11944914_10153761420991055_562202482_n

Vi hadde bare en veldig stor paiform, så jeg brukte så og si hele deigen på bunnen, så jeg fikk bare et lite kryss på toppen 🙂

Dette var oppskriften, og det er jo ikke så vanskelig 🙂 Jeg liker når ting er enkelt og kjapt å lage. Så husk, ta godt vare på alle opplevelser og alt du lærer av de rundt deg. Noen ganger skjer ting kun for å lære deg noe, og da er det din jobb å lytte 🙂

Hva er din favorittdessert?

~Pia~

Reklamer

En kommentar om “Blåbærpai

  1. Tilbaketråkk: Blåbærpai | Blopp.no

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s