Frokost – venn eller fiende?

Hva er det de sier? Frokost er dagens viktigste måltid. Jeg har visst ikke fått den beskjeden. Vet ikke hva det er, men jeg er veldig dårlig på å spise frokost. Det er nok en kombinasjon av at jeg vil sove så lenge som mulig, og det at jeg absolutt ikke har matlyst om morgenen. Etter nok en runde med meg selv, så inngikk jeg en avtale der jeg skal gjøre mitt beste for å bli bedre til å spise frokost. Jeg vet jo at det er godt for meg. Det er ikke akkurat som om jeg ikke merker forskjellen. Hvis jeg er flink og spiser frokost, så har jeg mer energi hele dagen og føler meg mer opplagt. Det er ikke bra å vente helt til lunsj før jeg spiser første måltidet.

En løsning for meg har vært å drikke smoothie til frokost. Jeg kan også spise rundstykker som jeg varmer i ovnen. Et problem jeg har er at det må smake godt, ellers så gidder jeg hvertfall ikke. Klarer ikke spise brød i lengden – jeg blir så utrolig lei. Noen ganger smaker brød veldig godt, men andre ganger klarer jeg ikke å svelge det en gang. Uff, nå høres jeg veldig klagende ut, men sånn er det. Jeg kan ikke tvinge i meg mat, men jeg tror også det er grunnen til at smoothie fungerer så bra. Det er ikke så tungt i magen, og det kan drikkes 🙂

Jeg har også funnet en granola i Sverige som jeg syns er veldig god sammen med biola med blåbær, så det er ikke det at jeg mangler alternativer til frokost – jeg trenger ikke spise brød (selv om det er lettere). Guro og jeg har den nederste skuffen i fryseren dedikert til smoothie-ingredienser, så jeg har blitt flinkere til å få i meg noe på morgenen, men det er fortsatt dager der jeg bare hopper over. Hva kommer det av? Latskap? Hvem vet, men jeg skal fortsette og jobbe med frokosten, og jeg er fast bestemt på å komme dit at jeg spiser frokost hver dag. Det har blitt lettere nå som Guro er så flink, for da følger jeg bare ho 🙂 Alt blir lettere når Guro inspirerer meg. Jeg hadde aldri klart å gå ned disse første 10 kg uten ho, og jeg er sikker på at ho vil fortsette å inspirere og hjelpe meg.

Kom gjerne med noen forslag til frokost i kommentarene 🙂

Ha e fin mandag, og en flott uke 🙂

~Pia~

En kommentar om “Frokost – venn eller fiende?

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..