Menybok fra Panduro Hobby (Sverige)

Jeg vil begynne med å si, spesielt til dere som kjenner oss, at ja – vi er ikke særlig ryddig til tider, men er det en ting vi er, så er det organisert. Vi elsker å planlegge ting, og det hele startet med matplaner.

Det startet med et ønske om å finne ut en måte å spare penger på, så vi var strenge med oss selv og sa at vi skulle bli flinkere til å bruke det vi har i skapet og fryseren i steden for å handle inn middager. Dette er mange år siden nå, og vi holder fortsatt på med det. Vi har en liste hengende ved siden av matskapet med en oversikt over hva vi har i skapet, og når det går ut på dato – sånn at vi kan bruke det før vi må kaste det. Vi har også en oversikt over hva vi har i fryseren til en hver tid, sånn at vi kan planlegge middagen ut i fra det.

For et par måneder siden var vi i Sverige, og da må vi som regel innom Panduro Hobby bare for å sjekke om det er noe nytt og spennende der, og det fant vi 🙂 De hadde fått inn 4 nye skrivebøker, hver av dem dedikert til et spesielt tema. Guro og jeg falt pladask med en gang, og kjøpte alle 4.

12200626_10153881660356055_750950145_n

Vi kommer nok til å skrive om alle bøkene etterhvert, men nå skal det handle om den vi liker best, nemlig Menyboka. Hvor genialt er ikke dette da? For 49 kr kjøpte vi en bok, som kommer til å vare i flere måneder framover. Et sted der vi kan planlegge alle måltidene våre, ikke bare middagen, og ha det på et sted. Før skrev vi det på et ark og bare kastet det når uka var ferdig. På denne måten kan vi ta vare på matplanene, og hvis vi noen gang trenger inspirasjon så kan vi bare titte på de andre ukene.

12207908_10153881660726055_586136747_n

Vi har begynt å lage matplan-videoer til youtubekanalen vår, og det virker som folk virkelig liker dem, så derfor ville vi skrive om boka her også. Vi har hittil lagt ut to videoer, og i den første viser Guro fram boka litt mer, så hvis dere er interessert kan dere se den her. Kan også linke til den andre videoen hvis dere trenger inspirasjon til ukas middager.

12207996_10153881660581055_1780150236_n

Vi bruker en kolonne til frokost, en til lunsj, en til middag, og den siste er mellommmåltider (selv om der skriver vi som regel bare frukt). De dagene vi skal spise forskjellig, for eksempel hvis Guro er på jobb, så skriver vi navnene vår før hva vi spiser. Du får også en ganske stor del av ukesplanen der du kan lage handlelista for den uka. Da kan du bare se over alle måltidene du har skrevet ned, og skrive ned det du trenger. Faste ting på vår liste er frukt, melk og evtuelle grønnsaker som vi trenger. Vi handler som regel grønnsakene vår hos Fresh (butikk på Høyda), og der er kvaliteten utrolig bra, og de holder lenge, så vi trenger ikke handle inn grønnskaer hver uke (løk, gulrøtter, poteter osv har vi liggende i kjøleskapet, mens vi handler inn sånn som paprika, tomater og agurk oftere)

Jeg tror dette er det mest geniale kjøpet vi har gjort på lenge, og den blir godt brukt her hjemme. Vi har ikke sett den i butikkene her i Norge, men nå har jo vi bare en butikk i nærheten av oss, så det kan hende de har den i andre butikker. Jeg sjekket pandurohobby.no, og fant den ikke, men de har den i den svenske nettbutikken, og så vidt jeg kunne finne ut, sender de til Norge (minstekjøp 190 kr). Vi kjøpte vår på Panduro Hobby på Nordby kjøpesenteret, så hvis dere er i Sverige, kan dere jo titte innom og se på dem selv 🙂

Har dere noen spørsmål, så er det bare å spørre. Kanskje du lurer på noe som jeg har glemt å nevne her. Legg igjen en kommentar 🙂

~Pia~

2 kommentarer om “Menybok fra Panduro Hobby (Sverige)

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..