En liten tur på legevakta

På onsdag var det moro her må jeg si. Det begynte sånn ved ett tiden, Pia og jeg var ute å handlet for farmor, som vi gjør hver uke. Jeg begynte og kjenne at jeg fikk vondt i brokket så vi fortet oss å bli ferdige og dro til farmor med varene. Da vi var hos farmor roet smertene seg litt, men jeg kjente det i brokket ganske godt. Da vi kom hjem ble smertene enda verre. Jeg gikk til slutt og la meg. Pia kom med en smertestillende til meg, men jeg fikk ikke i meg hele.
Mens jeg lå i senga og prøvde alt jeg kunne å ikke tenke på hvor vondt det gjorde, lot jeg merke til at dette var litt anderledes smerter enn jeg er vant til med brokket. Smertene satt liksom lengre ned i magen. En ting er sikkert, det gjorde veldig vondt. Jeg lå og pustet meg gjennom det som om jeg var på fødestua, men det hjalp ikke noe særlig.
Til slutt duppet jeg av litt, men det gikk ikke over. Når jeg har vondt i brokket pleier smertene og løsne hvis jeg får lagt meg ned, men ikke denne gangen.

Da klokken ble 17 hadde jeg ligget med sterke smerter i to timer. Jeg begynte og bli bekymret for at det kunne være blindtarmbetennelse eller noe annet tarm-relatert, for jeg var nå helt sikker på at dette var helt nye smerter, smerter jeg ikke hadde vært borti før. Pia ringte en venninne av oss som har hatt blindtarmbetennelse så hun kunne beskrive smertene for meg. Da kunne jeg sjekke om det var like de jeg hadde. Det var noe av det samme og det gjorde meg ikke mindre bekymret for å si det sånn.
Neste telefon var til mamma, hun måtte kjøre meg på legevakta. Jeg hadde ikke sjangs til å kjøre selv, jeg klarte jo så vidt å stå oppreist. Mens vi ventet på mamma ringte Pia legevakta for å si i fra at vi kom, de syns det var lurt av meg å komme opp en tur.
Pga av operasjonen min blir jeg litt ekstra nervøs når jeg får vondt og ikke kjenner igjen smertene. Man har jo hørt om komplikasjoner og plager som kan dukke opp etter en sleeve/bypass operasjon. Det er best å sjekke ut smerter man får.

Da vi kom til legevakta var det en del folk der så det var bare å sette seg ned og vente. Smertene hadde ennå ikke gitt seg og det var vanskelig å finne en stilling hvor jeg satt behagelig.
I over to timer måtte jeg vente før det var min tur. Det var to veldig lange timer, men heldigvis hadde jeg mamma der som jeg kunne prate med.
Rett før jeg ble ropt opp slapp smertene litt, så når det endelig var min tur var jeg mer øm enn noe annet.
Det viste seg at det jeg hadde var luftsmerter noe jeg egentlig syns var litt flaut. Flaut er kanskje feil ord, men jeg hadde dratt på legevakta fordi jeg hadde luft i magen… :/ Men vondt var det, så det var veldig betryggende og få bekreftet at det ikke var noe alvorlig i hvert fall 🙂
Resten av onsdagen og hele torsdagen var jeg utrolig sliten, og enda går jeg med milde smerter i brokket. Da jeg hadde luftsmertene spant jeg magemusklene veldig, noe som da gjør at brokket blir veldig  irritert.

Nå er det heldigvis helg så nå skal både Guro og brokket slappe av helt frem til mandag 🙂

Hva er dine planer i helga?

~Guro~

2 kommentarer om “En liten tur på legevakta

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..