My Heritage: Vi forsker på Kildahl familien

Før sommeren kontaktet Pia og jeg My Heritage fordi vi ville gjerne lage en video om slektsforskning. Det har alltid vært noe Pia og jeg har hatt lyst til å gjøre. Vi har alltid likt og høre om gamledager og historier om familiemedlemmer vi aldri har møtt.
Vi var veldig heldige at My Heritage ville samarbeide med oss og hjelp oss med forskningen.

My Heritage er en nettside (og app) hvor du kan sette opp slektstreet ditt. Man kan søke i databasen etter familiemedlemmer og man kan finne ut om de fra gamle aviser. Alt skjer på nettsiden.
My Heritage er gratis å bruke frem til du har 250 personer i familietreet ditt. Ønsker du et abonnement der du kan søke etter personer i alle datasamlingene, som er ca 9 milliarder dokumenter fra hele verden, koster dette 8.43 Euro (ca 78 kr) i måneden.
Fullversjonen koster 18.35 Euro (ca 170 kr) i måneden og da får du tilgang til alle verktøyene på siden, som for eksempel ubegrenset lagringsplass og automatiske varsler osv.

Vi ba med oss mamma da vi skulle forske på Kildahl familien, for det er jo tross alt hennes side av familien. Det var utrolig moro både for oss, og for mamma, at vi kunne gjøre dette sammen. Hun har jo også litt mer informasjon om familiemedlemmer enn det Pia og jeg har.
Det var utrolig spennende å jobbe med dette for hver gang det dukket opp et nytt navn som vi kunne legge inn i treet var det som om en liten brikke av familien falt på plass. Vi fant familiemedlemmer Pia og jeg ikke hadde hørt om, og medlemmer som mamma visste om, men ikke kunne navnet på. Det er en utrolig følelse å lære mer om hvor man kommer fra.
Jeg syns nettsiden er enkel å bruke, og man kan lett putte inn familiemedlemmer i treet sitt. Det var ikke alle vi kunne finne noe informasjon om, men da kunne vi fint legge de inn i treet alikevel.

Vi avsluttet med at Pia snakket litt med mamma om hvordan hun syns dette hadde vært. Hun stilte også mamma noen spørsmål vi fant på bloggen til My Heritage.

Vi skal lage en video til hvor vi tar for oss Lillebergsiden av familien vår. Den kommer etter at vi har vært på road trip for vi skal innom Lom, der farmor kommer fra, så vi ville ha med litt av det i videoen.

Vi gleder oss til og utforske den andre siden av familien vår og lære enda mer om hvor vi kommer fra 🙂

~Guro~

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..