Road trip 2016: Overnattingssteder

Vi hadde en kjempe fin road trip, og koste oss veldig den uka vi kjørte fra by til by. Vi stoppet i mange byer, men sov selvfølgelig ikke over på alle stoppene. Første dagen (lørdag) stoppet vi i Bø, Porsgrunn, Grimstad og Kristiansand. Det bør nevnes at vi sov bare to av disse stedene. Vi stoppet så Guro fikk sovet 20 minutter i Grimstad, og så overnattet vi i Kristiansand.

I Kristiansand overnattet vi på Budget Hotel.

img_0453

Vi betalte 675kr for en natt på et rom som det var plass til 3 stk på. Vi bestilte det gjennom booking.com. Det var et helt greit rom, perfekt for en natt. Hvis jeg skulle bodd der lenger tror jeg det hadde blitt litt simpelt, men man er jo ikke så mye på hotellet uansett. Vi hadde eget bad, og det var felles oppholdsrom og kjøkken som vi kunne brukt hvis vi ville det. Vi benyttet oss ikke av det, for vi var på Herlig land og spiste verdens beste taco med scampi 🙂

img_0446 img_0447

Jeg må skryte litt av internettet på Budget hotel, det var kjempe raskt. Siden Guro og jeg vlogger hver dag på youtubekanalen vår, så håpet vi på bra internett så vi kunne laste opp vloggen hver dag. Det tok oss bare 20 minutter å laste opp en vlog på 30 min, og det er veldig imponerende 🙂

På søndagen dro vi videre til Stavanger, og der skulle vi få turens opplevelse når det kom til sovested. Vi sov på seilbåt, som vi hadde leid gjennom airbnb.no.

img_0513

Da Guro foreslo at vi skulle overnatte på seilbåt var jeg veldig skeptisk, som alltid. Hun klarte å overtale meg ved å understreke at det kom til å bli en annerledes opplevelse, og gjett om det ble. Jeg vil minne dere på at dette er min mening/opplevelse, og alle vil absolutt ikke føle det samme. Trenger ikke lete lenger enn til Guro, så finner dere noen som sov veldig godt på seilbåten:

img_0526

Som dere vil se i videoen nederst i blogginnlegget, var det en kjempe fin båt, med kjøkken og do (du vet, det viktigste). Det var sengeplasser til 4, med 2 senger på soverommet/doen, og 2 senger i hovedrommet (vet ikke hva det egentlig heter). «Dobbeltsenga» på soverommet er litt liten, så her ville jeg anbefalt par å sove, hvis ikke du liker å ligge litt intimt med vennene dine. Det er jo alltid koselig å ligge i armkroken til noen 🙂 De to andre sengene er på andre siden av båten. De er liksom inn i en «hylle» (wow, jeg er flink til å forklare. Dere ser det bedre på videoen). Det var her problemet mitt oppsto, og det var helt ærlig ikke noe jeg trodde kom til å bli et problem. På hylla ligger du med taket ganske rett over deg, og det ble litt for trangt der for meg. Ikke at jeg ikke fikk plass, men jeg fikk litt klaustrofobi. Derfor ble det til at vi sov på benkene som hører til bordet. Som dere ser på bildet over her, så ble det jo litt søvn på oss uansett – Guro sov mer enn meg, men jeg sover som regel ikke veldig godt på nye steder.
Det ble som Guro lovet, en opplevelse utenom det vanlige. Jeg tror ikke jeg er noe båtmenneske, men jeg er glad for at vi valgte å sove på seilbåten i Stavanger. Vi treff to veldig hyggelige mennesker (de vi leide båten av var innom på kvelden, og vi ble sittende å spille Uno i en times tid), jeg kan skryte at jeg har vært på en seilbåt, at jeg kom meg på og av båten – for det var jeg ikke helt sikker på om jeg kom til å klare. Det hjalp å se Guro gjøre det først 🙂

img_0534 img_0536

For å slippe og betale parkering, dro vi fra Stavanger ganske tidlig, og da gikk turen innom Aksdal så vi kunne treffe Siv, før vi dro videre til Bergen. Dette var hovedstoppet på turen, og vi var i Bergen i fem netter. Som dere sikkert har fått med dere var vi veldig bortskjemte i Bergen og fikk bo hos Grim og Thea 🙂 Vi hadde det så utrolig koselig, og fikk sett masse i Bergen. Det var et par ting vi ikke fikk sett pga det regnet mye mens vi var der, men da har vi jo bare en unnskyldning for å dra tilbake 🙂

img_0871

Vi dro videre fra Bergen på lørdagen, og da gikk turen til Beitostølen. Vi var framme kl 22, for vi ventet så lenge som mulig med å dra fra Bergen. Det var jo litt trist å dra fra Grim, Thea og Lilja.
På Beitostølen overnattet vi på hytte som vi leide gjennom gjennom booking.com. En fin hytte som man fint kunne bodd på i flere dager. Stue, kjøkken, bad og sengeplass til 5.

img_0962

Søndag var det på tide å begynne på hjemturen, men først kjørte vi innom Lom og Bøverdalen. Det er der farmor kommer fra, og vi har ikke vært der siden vi var 5 eller 6. Vi dro heller ikke i begravelsen til oldemoren vår da vi var 11 år, så vi ville besøke graven hennes, og det fikk vi endelig gjort nå. Det føltes godt å endelig være der.

img_0990 img_0992

En av grunnene til at vi ville på road trip var for å se mer av landet vi er født og oppvokst i, og det har vi fått gjort nå. Det er selvfølgelig veldig mye mer å se, så vi har allerede bestemt oss for å ta en tur til som dette neste år, men da går ferden en annen vei (vi kommer nok til å ta en tur til Bergen også). Det er helt klart mer å se i det vakre landet vårt.

Et av høydepunktene var at vi fikk møte så mange av de som ser på videoene våre, og det var en veldig spesiell og hyggelig del av turen, men dette kommer det et eget blogginnlegg om etterhvert 🙂

Til slutt legger jeg ut videoen der vi har filma rommene vi bodde på i de forskjellige byene. Noe av det er litt mørkt, men det var vanskelig å få ordentlig lys på seilbåten, men vi fikk ordnet opp i noe av det i redigeringen.

Ha en fortsatt fin kveld 🙂

Pia

En kommentar om “Road trip 2016: Overnattingssteder

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..