Vanskelig med måltider

La oss (og med oss mener jeg meg selv) være helt ærlige. Det er jo ikke akkurat som om jeg ikke deler alt om denne vektreisen med dere fra før av, så det blir jo bare teit om jeg skal begynne og skjule ting nå.
Det er en grunn til til at jeg sitter i situasjonen jeg er i – overvektig. Jeg er altfor glad i mat. Godteri og sånne ting har aldri vært det største problemet. Kanskje da jeg var liten, men ikke nå. Problemet er maten – jeg elsker mat. Jeg spiser for mye, for sjeldent, og for lite grønnsaker. Man skulle jo tro at en person som liker å spise ikke ville ha problemer med å få i seg 5-6 måltider om dagen (3 hovedmåltider: frokost, lunsj, middag + 2 mellommåltider), men det har jeg.

La oss begynne med frokosten. Jeg har nevnt flere ganger at jeg ikke er noe frokostmenneske, og det går ikke så mye på frokostmaten, men det at jeg sjelden har lyst på mat om morgenen. Jeg er faktisk ganske glad i frokostmat. Hvis jeg har fri i helga, spiser jeg gjerne frokost jeg, men da har jeg sovet lenger, og skal jo innrømme at noen ganger blir det frokost rundt lunsjtider i stedet.
Det er ikke så ofte jeg spiser brød, for det blir jeg veldig fort lei, men er derimot veldig glad i knekkebrød. I det siste har jeg hatt helt dilla på knekkebrød med paprika og løk philadelphia ost på. Det har vært frokosten min hver dag denne uka.
Ellers til frokost er jeg glad i havregrøt og smoothie. Vi har alltid frossen frukt i fryseren, og når bananene blir brune (hvis vi ikke rekker å spise de opp), deler vi dem i biter og legger de i fryseren i porsjonsposer – klare til smoothie bruk.

Mellommåltidene er nesten vanskeligst å få i seg, men enklest å velge hva jeg skal spise. Vi har en del barer liggende, og abonnerer på noen snacksbokser der vi alltid for gode mellommåltidsalternativer.
Det går mye i frukt, og da mest bananer, men jeg liker også pærer og epler veldig godt. Usaltede nøtter er også bra.

Så er det middagen da. Det er her det virkelige problemet kommer inn. Det er så lett å velge de samme middagene hele tiden. Guro og jeg prøver virkelig å spise varierte middager, og er ganske flinke til å lage matplaner på søndagen, som da er for den kommende uka. Vi syns det hjelper oss å spise variert, og så handler vi inn det vi trenger i begynnelsen av uka, og slipper å dra i butikken hver dag. Det er alt for mange fristelser i butikken. Jeg må hvertfall ikke dra i butikken sulten, det er farlig det!
Jeg prøver nå å være flink og tenke på tallerkenmodellen når jeg spiser middag. Det betyr at 2/4 av tallerken skal være grønnsaker, 1/4 kjøtt,fisk eller kylling, og 1/4 pasta eller poteter. Vi bruker også søtpotet i stedet for vanlig poteter – det skal visst være sunnere. Vet ikke helt om det er sant eller ikke, men en ting er sikkert. Det er bedre smak i søtpoteter 🙂
Jeg lærte også et veldig godt tips av en på startkurset mitt, og det er å ikke bruke middagstallerken, men en frokosttallerken. Da spiser du mindre, men det ser fullt ut på tallerken, så du lurer øynene dine litt, og deretter hjernen 🙂 Her bruker man alle hjelpemidlene man kan lære seg 🙂
Jeg er ikke spesielt glad i fisk, men hvis jeg skal spise det, liker jeg laks og ørret. Kan også spise røkt laks, og favorittmiddagen min med røkt laks er noe Guro lager. Søtpotetfries med posjert egg og røkt laks…. Nam nam 😀 Fisk er også godt i wok (noe som er noe av det beste jeg vet), og jeg er også veldig glad i skalldyr. Scampi og pasta er en veldig god kombinasjon. Siden pasta ikke er av det sunneste du kan få tak i, har Guro og jeg også der funnet et alternativ. Vi hørte om dette fra USA, og det heter brown rice pasta. Vi har ikke sett det i Norge ennå, men vi kjøper det i Sverige, og det er veldig godt 🙂 Det jeg har lært er at det finnes gode alternativer til ting, man må bare villig til å legge i litt jobb for å finne dem 🙂 Jeg vil selvfølgelig fortsette å dele nyttige tips jeg kommer over 🙂

De to siste dagene har jeg faktisk fått i meg de måltidene jeg skal, så jeg tror jeg har funnet løsningen på problemet. Hvis jeg jobber 10 timer hver dag, er det faktisk lettere å få inn alle måltidene 🙂 Nei da, kan jo ikke det heller, men jeg håper jeg kan fortsette å være flink framover også.

Ha en fortsatt fin dag alle sammen, og hvis dere har noen tips, så kom med dem. Er alltid interessert i å lære nye ting 🙂

-Pia-

3 kommentarer om “Vanskelig med måltider

  1. Ida sier:

    Heihei! Så dere på P3-dokumentaren, syns dere virker så utrolig søte og trivelige. Liker veldig godt bloggen også, dere er flinke! Stå på 🙂

    Liker

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..