Jula er den perfekte unnskyldningen for å shoppe litt

I samarbeid med Rabble

Jeg husker godt den følelsen jeg hadde i jula som barn. Spenningen over hva som ventet å oss under juletreet var til å ta og føle på hjemme i stua. Vi var nok mer opptatt av gavene enn tradisjonene da vi var yngre, men så fort vi begynte å kjøpe julegaver selv forandret dette seg. Guro og jeg oppdaget hvor gøy det var å kjøpe til andre, og vi har alltid vært veldig glad i å gi gaver. Det er noe helt spesielt med å gi noen en gave og se dem pakke den opp – spesielt hvis man har lagt litt tanke bak gaven. Vi avbryter dette innlegget med et eksempel: Da vi var yngre samlet mamma på kuer – ikke levende kuer vi måtte slippe ut på beite, men alt med kuer på seg, som hørte til på kjøkkenet. Her snakker vi om alt fra håndtakene på skapene til vannkokere. Alt fra glass til pyntegjenstander. På det meste var det bortimot 300 ting med kuer på hjemme på kjøkkenet vårt. Vi var i Danmark en sommer, og mamma fant enda en ting med ku på. Jeg husker ikke nøyaktig hva det var – tror det var en tekanne eller noe. Hun møtte ikke like stor entusiasme hos pappa for å kjøpe den, så vi gikk ut av butikken uten kua. Jeg ville med en gang snu og kjøpe den til mamma, men ho skjønte hva jeg skulle og stoppet meg ved å forklare at ho faktisk ikke trengte den. Det er sånne gaver jeg liker å gi bort – gavene jeg vet mottakeren vil like, sette pris på, og bruke.

14976226_10154813656361055_803514496_o

Da vi gikk på videregående var vi alltid veldig flinke til å være ferdig med julegavene tidlig. Det tidligste vi har vært klare med alle julegavene er juni, men det er noen år siden. Vi er ikke like tidlig ferdige nå, men vi begynner å kjøpe julegaver allerede i august. Da slipper vi å bruke hele november lønninga på julegaver.

Mannfolk er vanskeligst å kjøpe til syns jeg. Det er ikke mange menn jeg har å kjøpe til – pappa, bestefar og D, men hva skal jeg kjøpe da? Bestefar trenger ingenting…. så fort han trenger noe, kjøper han det selv. Vi pleier å lage en bildekalender til bestefar hvert år. Vi finner bilder av oss selv fra året som har gått, og så får han en kalender han faktisk bruker 🙂 Nå har han fått det i så mange år at jeg tror han forventer det, men det virker som han liker å få det, så hvorfor forandre på noe som fungerer?

15007990_10154815291496055_1802597308_o

Du har mange forskjellige nettsider som du kan handle julegaver på. Noen ganger er det mye bedre å handle på nett, for du slipper stesset med å gå på kjøpesenter sammen med alle andre som også handler julegaver. I desember kan det være veldig koselig å gå rundt i butikkene, men jeg syns det er koseligere når jeg vet at jeg er ferdig med gavene, og kan egentlig bare bruke tiden til å titte og slappe av 🙂 Hvis man handler på nett er det greit å være tidlig ute sånn at man er helt sikker på at man får gavene i posten før jul. Rabble har opprettet en kategori på nettisidene sine som heter julegavetips, så her kan du finne fine gave til alle i livet ditt, til bra priser.

                                                                                     (Rabble.no)

Rabble har allerde lagt ut mange gavetips på nettsiden sin, og de vil fortsette og oppdatere kategorien fremover. Her kan du finne alt fra fotogaver fra Fotoknudsen til egendesignet almanakk fra personlig almanakk. Mulighetene er mange 🙂 Hva med en opplevelsesgave til en av mennene i ditt liv? På gr8experience kan du kjøpe en kjøretur med en Lamborghini fra 474kr.

Tro det eller ei så er det faktisk Guro jeg sliter mest med å finne gave til. Til de andre samarbeider vi med å komme opp med ideer, men til Guro er jeg helt alene om oppgaven. Det er også hennes gave jeg alltid har lyst til å legge litt mer penger i. Guro er alltid der når jeg trenger ho – som søster, bestevenn, støttespiller, samarbeidspartner, psykolog, sjåfør og komiker når jeg trenger en god latter 🙂 Jeg vil alltid finne en perfekt gave som sier takk for alt det. Uheldigvis fins ikke en sånn gave, hvertfall ikke i min prisgruppe, så jeg får ta til takke med mange små nesten-perfekte gaver 🙂 Jeg har allerede kjøpt en av gavene hennes, og håper jeg får litt mer ideer i ukene framover. Det er jo heldigvis litt tid igjen til jul.

Vi skal i år igjen ha blogmas her på bloggen/youtube, så det vil helt klart dukke opp flere julegavetips her etterhvert, men hvis dere også har noen gode tips, så er det bare å komme med dem. Vi trenger alle litt hjelp på denne tiden av året. Det er mange å kjøpe gaver til, og vi kan fort bli litt stresset av alt sammen. La oss hjelpe hverandre i denne juletiden, og tipse om fine gaver å gi til venner og familie.

Ha en fortsatt fin lørdag, og kos dere masse i kveld. Jeg skal på julebord med jobben 🙂

~Pia~

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..