Mål og planer for 2017

Skrevet i samarbeid med Rabble.no

Det er i dagene der vi tar farvel med et år, og ønsker det nye velkommen som mange tar et oppgjør med seg selv og finner ut hva de ønsker ut av det nye. Jeg vet jeg er en av de menneskene – hvert år har jeg en lang liste med ting jeg vet jeg ikke kommer til å klare, men jeg er fortsatt veldig optimistisk i januar. Det er når februar kommer som ting begynner å skli ut litt, og innen mars er alt glemt. Utad er jeg en av de som ikke sløser bort tiden på nyttårsforsetter, men i hodet mitt har jeg listen klar.

Hva skal jeg oppnå i det nye året?
– Gå ned i vekt (klassikeren)
– Være mer ryddig (an oldie but a goodie)
– Spare mer penger (hvem har ikke denne på lista si?)
– Være en god datter/søster/venn
– Se mer romantiske tvfilmer som tar meg til en drømmeverden der alle møter The One bare ved å søle kaffe på noen, eller at bilen bryter ned på en øde vei (akkurat denne kan gå begge veier – romance or horror)
– Lære meg å like kaffe
– Finne en kjekk mann og «søle» kaffe på han
– Lære alt jeg kan om biler så jeg kan koble fra en kabel eller fjerne en duppeditt så noen må komme å redde meg.

Ehh…. glemte meg litt bort her. Hva snakket vi om? Jo, nyttårsforsetter. Jeg kaller det heller mål og planer, for de er litt enklere å holde seg til. Jeg har funnet ut at nyttårsforsetter er alt for enkle å bryte, så nå vil jeg lure skjebnen ved å gi det et annet navn.

Mål og planer 2017:
– Livsstilsendring ved hjelp av hard jobbing og gastric sleeve operasjon.
– Spare penger ved å sette opp budsjett hver måned og kutte ned på unødvendige utgifter
– Være mer ryddig og organisert: Finne organiseringssystemer som vi klarer å holde oss til, og som fungerer i lengden.
– Fortsette å være en god datter/søster/venn
– Ordne opp i alt som foregår i hodet mitt, og bli mer fornøyd med meg selv.
– Først lære å være glad i meg selv, og så finne drømmemannen som kan være glad i meg også.

Det er selvfølgelig mer jeg vil oppnå i 2017, jeg kommer jo på nye ting å tilføre hele tiden. Dette er  det jeg begynner med.
Vi har allerede begynt men et par av punktene. Jeg er godt i gang med prosessen for å få operasjon (var på startkurs i fjor, og skal til legen i slutten av januar), og vi har begynt med matbudsjett for å kutte ned på matpengene hver måned. Vi gjør det ved å utnytte de tilbudene butikkene har hver uke, og reiser heller til flere butikker for å forsikre oss om at vi betaler så lite som mulig for en vare. Hver mandag når postkassa blir overfylt med reklame, gliser Guro fra øre til øre. Vi går gjennom all reklamen, og så river vi ut de tilbudene vi vil benytte oss av. Etter det tar vi en handlerunde, og kjøper de produktene vi trenger.
Dere tenker kanskje at det er bortkasta å kjøpe noe bare fordi det er på tilbud, men for å få brukt det vi handler inn, planlegger vi alltid måltidene våre den uka rundt tilbudene. På den måten bruker vi mindre penger, og spiser alt vi kjøper. Tørrvarer kjøper vi alltid litt ekstra av, og har i skapet, for det blir jo ikke dårlig. Et annet tips er å være flinke til å bruke av det du allerede har i kjøleskapet/fryseren. Vi har vært veldig dårlige på dette til tider, og fant ut at hvis vi organiserte kjøleskapet og fryseren ble det lettere å ha oversikt, og da ble det lettere å bruke. Guro har kommet opp med et farge-system i kjøleskapet. Det vil si at vi har bokser med forskjellige farger, og hver farge er til en spesiell ting. F.eks: Grønne bokser er til ferdig vasket og oppkuttet grønnsaker. Sånne plastbokser kan du finne i forskjellige butikker, i alle prisklasser. Med rabbles rabattkoder fra Kitch’n, kan du også organisere kjøleskapet ditt, uten å måtte betale alt for mye for det.  Hos Rabble.no finner dere også andre tilbud innen mange forskjellige nettbutikker, så hvis et av dine mål er å spare litt penger i år, så er det verdt å sjekke ut 🙂

15942806_10155000088946055_152033034_o(Rabble.no)

Det vil komme video og flere blogginnlegg om organisering og sparing framover i 2017.

Guro og jeg har også noen felles mål og planer for youtube/bloggen vår, som vi la ut en video om på nyttårsaften. Deler den her også, så hvis dere er nysgjerrige på hva vi håper å oppnå med kanalen vår i 2017, kan dere jo ta en titt 🙂

Har du et nyttårsforsett (eller mål) for 2017? Hvis du vil dele det med oss, så legg gjerne igjen en kommentar. Kanskje vi kan støtte hverandre i året som kommer.

Det er mye spennende å se fram til i 2017, og vi gleder oss til å skrive om det her på bloggen. Vi sier en takk til året som har vært, og ønsker 2017 velkommen med åpne armer.

Ha en fortsatt fin helg ❤

~Pia~

2 kommentarer om “Mål og planer for 2017

  1. Elin sier:

    Du er flink Pia, som prøver å gå ned i vekt og endre livsstil ☺ Mine mål for 2017 må nok være å fortsette å trene regelmessig, lese flere bøker ( jeg elsker å lese) og kanskje finne drømmemannen. Hadde vært fint det å he he 😙

    Liker

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..