Mat på Mandag | Guros Bollekake

I år ville jeg ikke bake de tradisjonelle fastelavensbollene, men jeg ville prøve og komme opp med noe nytt og spennende. Hvor spennende det ble, det får dere avgjøre, men det ble noe helt nytt som jeg aldri har laget før i hvertfall.
Jeg satt og tenkte ut hvordan jeg kunne gjøre en ny vri på den vanlige fastelavensbollen, kanskje jeg kunne lage en stor bolle. Bruke hele deigen til en bolle og så fylle den med krem og syltetøy, men jeg slo det fra meg. Mest fordi jeg kom på hvor lenge den mest sannsynlig måtte ha stått i ovnen før den ble ferdig. Ain’t nobody got time for that!
Så kom jeg på den nye kake formen Pia og jeg kjøpte på Ikea for ikke så lenge siden, den passet perfekt. Så måtte jeg bare tenke ut hva jeg skulle fylle den med. Jeg ville ha krem i, for jeg er utrolig glad i krem, men jeg ville gjøre noe litt anderledes. Så i steden for å fylle den med syltetøy, smeltet jeg litt kokesjokolade og helte dette over sammen med litt sjokolade biter.
Jeg skal jo innrømme at kaka ligner egentlig på en stor doughnut, men klager ikke jeg altså 🙂

Det du trenger er:
En bolledeig ( vi har bakt boller før på kanelen, så trenger du oppskriften kan du se videoen her. )
Kremfløte
Sukker
Kokesjokolade
Sjokoladebiter

Er ikke mer som skal til 🙂
Vi ba mamma på besøk for å hjelpe oss med å spise denne kaka, og hun syns den var veldig god. Da er jeg veldig fornøyd også, når en av ideene mine fungerer.

Hva syns dere, virket dette som en god ide eller er de tradisjonelle fastelavensbollene bedre?

~Guro~

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..